La presó del Catllar, en marxa

El centre penitenciari Mas d’Enric, al Catllar, acull els primers 180 interns en la primera fase de la seva posada en funcionament

Per . Actualitzat el

Aquest dimarts s’han traslladat els primers 180 interns al nou centre penitenciari del Catllar, procedents de l’antiga presó de Tarragona,  que quedarà operativa únicament com a centre obert destinat als interns en tercer grau penitenciari. El dispositiu ha estat organitzat conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, en concret amb la unitat policial penitenciària.

Els Mossos d'Esquadra traslladen els interns des de Tarragona a la presó de Mas d'Enric

Els Mossos d’Esquadra traslladen els interns des de Tarragona a la presó de Mas d’Enric

A les sis del matí de dimarts 180 interns de la presó de Tarragona s’han llevat per viure el que seria el seu darrer dia en aquestes instal·lacions, ja que a les vuit del matí ha començat l’operatiu de trasllat al nou centre penitenciari del Catllar. El dispositiu, que ha finalitzat abans del que estava previst, ha estat qualificat d’èxit pels responsables de serveis penitenciaris de Catalunya, que han destacat la col·laboració de la seixantena de funcionaris que hi han participat durant les darreres setmanes i durant la mateixa jornada de mudança.

Amb el trasllat d’aquests 180 interns al Catllar,  a la presó de Tarragona en restarà una vuitantena, juntament amb 24 funcionaris.

En aquesta primera fase entraran en funcionament els mòduls 1, 2 i 3, el mòdul especial, el de joves i de dones, a més de la infermeria. Després de Nadal és previst el trasllat de presos d’altres centres de Catalunya i al març s’obriran els mòduls 4 i 5, mentre que els dos restants és previst que estiguin operatius el 2017.

Presó de Tarragona

Uns 180 reclusos passaran avui la nit al nou centre penitenciari situat al Catllar

Quan estigui en ple funcionament, la presó del Catllar tindrà capacitat per a més de 1.000 reclusos i és previst que hi treballin més de 280 funcionaris, amb la qual cosa Catalunya disposarà d’una millor ràtio de funcionaris per reclús (1,77).