Els voluntaris de “la Caixa” a Tarragona han atès prop de 8.000 persones el 2015

Desè Aniversari del programa de Voluntaris de “la Caixa”

Per . Actualitzat el

El programa de Voluntaris de “la Caixa” a Tarragona i Terres de l’Ebre ha atès, des de principi d’any, a 7.942 persones en situació de vulnerabilitat a través de 48 activitats d’àmbit local. Tot això ha estat possible gràcies a la tasca de 384 treballadors en actiu, jubilats de “la Caixa” i els seus amics i familiars, que decideixen dedicar part del seu temps lliure a ajudar els qui més ho necessiten. Tots ells col·laboren en l’Associació de Voluntaris de “la Caixa” a Tarragona i Terres de l’Ebre, unint esforços amb l’objectiu d’arribar millor i a més gent.

El programa de Voluntaris de “la Caixa” ha celebrat avui el seu desè aniversari en el marc de la tercera Trobada Anual de Presidents d’Associacions de Voluntaris de “la Caixa”, un acte que ha comptat amb la presència del director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró.

A la trobada també han assistit el president de la Federació d’Associacions de Voluntaris de “la Caixa” (FASVOL), Lluís Romeu; el director territorial de Caixabank a Andalusia Occidental, Rafael Herrador; el director corporatiu de Persones i Estratègia de la Fundació Bancària “la Caixa”, Àngel Font, i els presidents de les 40 Associacions de Voluntaris de “la Caixa”.

Entre elles es troben les 8 associacions de voluntaris de “la Caixa” a Catalunya, que han comptat aquest 2015 amb la implicació de 3.094 voluntaris de l’entitat financera i que han desenvolupat 593 activitats arribant a 118.073 persones en situació de vulnerabilitat.

En la celebració del desè aniversari del programa, el director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró, ha manifestat: “Els voluntaris de “la Caixa” s’han convertit en el viu exemple de la vocació social amb la qual va ser fundada la nostra entitat. Tots ells són una extensió imprescindible de la nostra acció social i traslladen altruistament el nostre compromís als que més ho necessiten, arribant a tots els racons d’Espanya”.

Els Voluntaris de “la Caixa” han atès en aquests deu anys a més d’un milió de persones a tot el territori espanyol en un total de 12.490 activitats d’àmbit local que han comptat amb la participació de 7.370 voluntaris de l’entitat.

Properes activitats a Tarragona

Entre les activitats que els voluntaris de “la Caixa” de Tarragona desenvoluparan els propers dies continua la seva col·laboració dedicada als nens amb necessitats especials amb l’AMPA Escola Especial Alba els dissabtes a la tarda. Així mateix segueix la Lliga Preferent Catalana de Bàsquet Voluntaris “la Caixa”-ACELL en què participen joves amb discapacitat intel·lectual.

El-director-general-de-la-Fundación-Bancaria-la-Caixa,-Jaume-Giró,-con-representantes-de-las-asociaciones-de-Voluntarios-de-la-Caixa-de-toda-España-(2)

Acte commemoratiu del desè aniversari del programa Voluntaris de “la Caixa”. El director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró, amb els representants de les associacions de voluntaris de “la Caixa”.

10 anys ajudant altruistament els qui més ho necessiten

El programa de Voluntaris de “la Caixa” continua creixent i compta cada vegada amb una major implicació dels treballadors de l’entitat i el seu entorn, que des de fa ara 10 anys incentiven el potencial de l’acció voluntària del seu equip humà, fomentant el voluntariat com a valor de solidaritat i cooperació.

Per respondre a totes les inquietuds solidàries dels voluntaris de “la Caixa” es duen a terme una gran diversitat d’activitats, que van des de l’acompanyament a activitats lúdiques contra l’exclusió social fins a la promoció de l’esport o la cultura entre els infants en situació de pobresa, de vulnerabilitat o amb discapacitat. Destaquen també les CiberCaixa Hospitalàries, constituïdes com a espais d’aprenentatge, comunicació i entreteniment en les zones infantils dels centres sanitaris; les accions solidàries com les recollides d’aliments a favor de les persones en situació de pobresa; el voluntariat internacional; la reinserció social de col·lectius que es troben en circumstàncies difícils, i les accions de protecció i manteniment del medi ambient.

La tasca dels voluntaris de “la Caixa” es desenvolupa des de les 40 associacions de voluntaris de l’entitat que estan repartides per tot el territori espanyol.

Aquestes associacions, agrupades en la FASVOL, són les que de forma organitzada identifiquen, prioritzen i porten a terme les accions solidàries segons les necessitats de cada territori.
la Caixa”, referent al voluntariat

La constant aposta de l’Obra Social “la Caixa” pel voluntariat ha donat els seus fruits, convertint-se en un referent entre les companyies que promouen el voluntariat entre els seus empleats.
Una de les accions que millor proven aquest fet és la celebració del Dia del Voluntari de “la Caixa”, que aquest any va aconseguir la seva cinquena edició, realitzant múltiples activitats en 36 ciutats i municipis de tot Espanya amb la participació de més de 6.500 nens i nenes en situació de vulnerabilitat i més de 1.000 voluntaris de “la Caixa”. El Dia del Voluntari de “la Caixa” es desenvolupa en col·laboració amb les entitats socials que ja treballen en el programa CaixaProinfància de l’Obra Social “la Caixa”, les línies d’actuació del qual se centren en l’atenció a la infància en situació de pobresa i exclusió social.