El Centre Penitenciari Mas d’Enric rebrà els primers 200 interns aquest dimarts

Procedents de l’antiga presó de Tarragona, que quedarà operativa únicament com a centre obert destinat als interns en tercer grau penitenciari

Per . Actualitzat el

Està previst que el trasllat s’iniciï a partir de les vuit del matí mitjançant un dispositiu organitzat conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, en concret amb la unitat policial penitenciària. Cadascun dels vehicles policials transportarà una dotzena d’interns. El dispositiu finalitzarà a primera hora de la tarda, segons les previsions. Prèviament s’han traslladat els expedients i les pertinences dels interns en una operació que es va iniciar dilluns passat.

Els interns es distribuiran pels cinc mòduls de vida que s’obren en aquesta primera fase de posada en funcionament del Centre Penitenciari, entre els quals hi ha el mòdul de joves i el de dones. També funcionaran el Departament Especial de Règim Tancat (DERT), el Departament d’Infermeria, serveis comuns com ara la fleca i la cuina, i l’edifici educatiu, formatiu i cultural.

Nou servei d’autobús

Coincidint amb l’entrada en funcionament del Centre, el Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa un nou servei de bus per connectar-lo amb Tarragona. El nou servei consta de tres expedicions d’anada i tornada de dilluns a dijous, mentre que els divendres, dissabtes i diumenges s’incrementa substancialment l’oferta per atendre les necessitats dels visitants d’aquest equipament. En concret, els divendres hi haurà un total de cinc expedicions d’anada i de tornada, mentre que els dissabtes i diumenges s’incrementarà fins a vuit anades i set tornades. Els horaris d’aquestes expedicions estan coordinats amb els horaris i torns de visites del Centre Penitenciari.

D’altra banda, a fi d’arribar al màxim nombre d’usuaris i de facilitar l’accés al servei, els autobusos que cobriran la línia connectaran tant amb l’estació de tren com amb l’estació d’autobusos de Tarragona, principals pols de mobilitat de la ciutat. Així mateix, el servei efectuarà dues parades ja existents a la concessió: a l’avinguda Catalunya i al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona; d’aquesta manera s’amplia l’àmbit territorial des del qual es pot accedir al Centre Penitenciari sense necessitat d’altres desplaçaments interiors. El servei, operat per la concessionària La Hispano de Fuente-En Segures, formarà part del sistema tarifari integrat de l’ATM del Camp de Tarragona i hi seran vàlids tots els títols d’una zona.

Depuració d’aigües

El sistema de sanejament que depurarà les aigües residuals del municipi del Catllar i del Centre Penitenciari Mas d’Enric, està previst que es comenci a construir a principis de l’any 2016 i que el termini de les obres sigui aproximadament de 12 mesos. S’invertiran més de set milions d’euros en els treballs, que consistiran en la construcció de dues depuradores i d’una xarxa de col·lectors que s’encarregaran de recollir les aigües residuals generades a la urbanització Mas Vilet, la zona sud-oest del Catllar i el Centre Penitenciari.

Mentre l’esmentat sistema de sanejament no estigui construït i en servei, el Centre Penitenciari Mas d’Enric sanejarà les aigües residuals mitjançant una depuradora pròpia, finançada per la Generalitat de Catalunya.