Sanromà, de Castellvell del Camp, renova el local tot mantenint l’excel·lència

Per . Actualitzat el

El conegut i prestigiós restaurant Sanromà de Castellvell del Camp, situat a l’entrada de la població a només a dos quilòmetres de Reus, ha realitzat aquest 2015 una important renovació del local, abandonant l’ambient rústic que el caracteritzava. Ara, l’establiment de la família Sanromà té una línia arquitectònica avantguardista amb un menjador elegant, confortable i modern, que guanya en espai, llum natural, sonorització, il·luminació i climatització, on predomina la fusta noble de color clar. Taules àmplies, estovalles fines… i la bona cuina que sempre l’ha caracteritzat.

És un establiment familiar que es va inaugurar l’any 1983 i que ofereix una carta molt apetitosa de cuina casolana, artesana i, sobretot, de producte. El restaurant disposa d’un hortet a la part del darrere en el qual es conreen part dels productes amb què s’elaboren els plats de temporada, com escaroles, cols, tomàquets, maduixes i tot tipus d’herbes aromàtiques. En un altre hort més gran tenen la resta de verdures així com gallines i els seus ous ecològics. En definitiva, cuina Km. 0.

A l’hivern, per encàrrec, ofereixen el «mandongo», un plat molt tradicional de la comarca, difícil de trobar als restaurants. Plats de tota la vida ben fets, realitzats amb vocació i paciència, seguint les receptes de les àvies, sense oblidar alguna aportació innovadora.

L’establiment el van iniciar el matrimoni Agustí Sanromà i Rosa Vives. Més tard s’hi van incorporar els seus fills, la Rosa i l’Agustí, i amb el pas del temps es va produir el canvi generacional. Així, des de l’any 2004, els joves porten el restaurant. L’any 1998 es va reformar, traient el bar que hi havia a l’entrada i fent un petit i agradable rebedor, amb detalls decoratius de força gust. Més tard s’han anat fent més reformes per al confort dels comensals, que han culminat el 2015. La Rosa Sanromà ha après de la seva mare tots els secrets dels fogons i també ha fet alguns cursets de cuina, amb la Mariona Cuadrada, per conèixer les tècniques culinàries. El celler està molt ben assortida i a la carta de vins el comensal pot triar entre unes 250 referències diferents, moltes de les quals són de les comarques tarragonines (sobretot Priorat i Montsant); en té cura l’Agustí, que és un gran coneixedor del món dels vins i, sens dubte, un gran sommelier titulat internacional que també dirigeix la sala. Cal deixar-se aconsellar per ell, ja que sempre et pot descobrir alguna novetat vinícola interessant, poc coneguda.

Entre d’altres, les especialitats de la carta són els canelons casolans, 9,75; bunyols de bacallà, 9,80; raviolis de gamba i porro semifred amb vinagreta, 12,50; carpaccio de pop amb oli de farigola, 12,75; foie-gras d’ànec mi-cuit, 18,75; entrecot a la brasa de «vedellona de Girona», 18,75; peix al forn, 24,75, fricandó de vedella, 14,50; espatlla de corder al forn, 16,75; bacallà Ràfols a l’empordanesa, 19,75; i coulant de xocolata, 6,75 euros.

Cal tenir en compte les suggerències diàries segons la temporada.

  • Xavier Pamies i Sistaré

    Enhorabona família Sanromà, sempre endavant…!!!
    Molt d’exit, ben merescut…..!!!!!