El Joan XXIII estrena el nou laboratori clínic territorial

S’han instal·lat juntes totes les seccions del laboratori que es trobaven repartides entre els edificis B i D, excepte la part d’Urgències

Per . Actualitzat el

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha estrenat la nova àrea de laboratori territorial, formant part d’un projecte que es va iniciar l’any 2014. El Laboratori Clínic ICS Camp de Tarragona ha traslladat quasi totes les seves dependències al laboratori central ubicat en la planta semisubterrània del nou edifici construït a l’entrada del parc sanitari Joan XXIII. L’única secció que no s’ha traslladat és el laboratori d’Urgències que, en una segona fase molt propera, també s’integrarà en el mateix espai unificat.

El nou laboratori ocupa una superfície d’uns 900 metres quadrats de nova construcció, on s’han instal·lat totes les seccions que es trobaven repartides entre els edificis B i D, amb unes estructures ergonòmiques i adaptades amb tecnologia renovada, per poder oferir un millor servei, i alhora permetre augmentar l’activitat amb una major eficiència dels recursos.

El Laboratori Clínic ICS Camp de Tarragona dóna servei integral a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, l’Hospital Sociosanitari Francolí, els Centres d’Atenció Primària de l’ICS, les EBAS i a altres proveïdors com el Centre Penitenciari, l’Institut Pere Mata i les residències de la tercera edat. A més, actua com a laboratori de referència del Pius Hospital de Valls i de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Aquest laboratori integrat disposa d’una cartera de serveis extensa i d’alta complexitat que va permetre realitzar, l’any 2014, al voltant de 4.500.000 proves analítiques procedents de 430.000 sol·licituds. A més, disposa de la Certificació de Qualitat ISO 900:2008.