Arriba la 8a edició de la Setmana del Còmic

Conferències, mostres, presentacions i projeccions es podran veure del 23 al 29 de novembre

Per . Actualitzat el

Un any més, Tarragona viurà l’art del còmic en la seva màxima expressió amb la celebració de la 8a edició de la Setmana del Còmic. De la mà del col·lectiu Delirópolis i la col·laboració de l’Ajuntament, una quinzena d’actes entre conferències, mostres, presentacions i projeccions es duran a terme entre el 23 i el 29 d’aquest mes, a l’Antiga Audiència i la plaça Pallol.

D’entre els actes més destacats d’enguany es troba la celebració de l’aniversari de la revista Botifarra, a càrrec del conegut dibuixant L’Avi i Pepe Gálvez, que donarà el tret de sortida dilluns 23 a la Setmana del Còmic. Dijous, divendres i dissabte serà el torn de les projeccions de films com Tokyo Godfathers, Memories o Super. Un altre dels plats forts serà la Festa de la caricatura, que reunirà dibuixants i públic amant del còmic. I diumenge, la plaça del Pallol serà l’escenari del primer Mercat d’originals de còmic de Tarragona. Un espai únic on es podran adquirir peces originals, il·lustracions, planxes de còmic d’autors locals com ara Hugo Prades, Walto o Elchicotriste a preus assequibles. Pel que fa a les exposicions, també del 23 al 29 de novembre, es podran veure a l’Antiga Audiència una mostra d’edicions de còmics Marvel i DC des dels anys 70 i la mostra Rock’nDraw, espectaculars retrats a llapis dels genis contemporanis a càrrec de Miguel H “Migui”.

Programa d’actes

 

Dilluns 23

19 h – Aniversari de la revista Botifarra. A càrrec del dibuixant L’Avi (El Papus, TV3) i Pepe Gálvez.

20.30 h – Projecció de Jodorowsky’s Dune, dirigida per Frank Pavich.

Dimarts 24

19 h – “Marvel Comics anys 60, 70 i 80”. A càrrec de David Badia.

Dijous 26

19 h – “Introducció al llenguatge del còmic”, a càrrec de Miquel Villalba Elchicotriste. Recomanada per a escoles, instituts i col·lectius.

20.30 h – Projecció de Tokyo Godfathers, dirigida per Satoshi Kon.

22.30 h – Bar Panenka, carrer Cuirateries 12. “Xerrem de còmics”-Trobada amb l’equip Deliròpolis per parlar de clàssics i novetats, plegats i a ritme de lúpuls.

Divendres 27

19 h – “De Superlópez a Pulgarcito: un viatge als móns escarolitrópico-gmnésicos de Jan”. A càrrec d’Emili Samper.

20.30 h – Projecció de Memories, dirigida per Katsuhiro Otomo.

22.30 h – Bar Stone, Plaça dels Sedassos, 26. Festa de la caricatura. Fes-te la teva caricatura escoltant bon rock and roll, de la mà de Tziqui, Napi, “Elchicotriste” i altres.

Dissabte 28

19 h – “Comic, Anarquía y cerveza fría”. Vida, obra i miracles del veterà militant del llapis Carlos Azagra, a càrrec del mateix autor.

20.30 h – Projecció de Super, dirigida per James Gunn.

Diumenge 29

A partir de les 9 h – Plaça del Pallol. 1r Mercat d‘originals de còmic de Tarragona. Podreu adquirir peces originals, il·lustracions, planxes de còmic d’autors locals com Hugo Prades, Walto o Elchicotriste a preus increíbles.

19 h – Presentació del llibre A las barracudas: El fin del bipartidismo, amb l’editorial Tinta Profana i l’autor Elchicotriste. Agafa el teu exemplar abans que el prohibeixin! Sessió de signatures i dedicatòries programada per a tots els mecenes (i no) que van participar en la seva edició.

EXPOSICIONS:

Del 23 al 29 de novembre (Antiga Audiència)

• Edicions de còmics Marvel i DC des dels 70’s. A càrrec de David Badia.

• Rock’n’Draw: Espectaculars retrats a llapis dels genis musicals contemporanis. A càrrec de l’autor Miguel H “Migui”.

cartell