El jutge aixeca el secret de sumari del cas Inipro

A partir d’ara els mitjans de comunicació tindran accés a totes les informacions de la investigació del cas, així com aquelles referents a imputats i testimonis

Per . Actualitzat el

Aquest dilluns 16 de novembre a la tarda es va aixecar el secret de sumari del cas Inipro, amb el qual s’investiguen presumptes irregularitats en la contractació de l’esmentada empresa per part de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona. A partir d’ara totes les informacions relacionades amb el cas seran compartides als mitjans de comunicació, també aquelles que facin referència a les citacions a declarar per part de testimonis i imputats.

De moment són set els imputats arran d’un cas de presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències i malversació, per uns contractes de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSS) a l’empresa Inipro a través d’un concurs en què hi participaven una filial d’aquesta entitat i d’una altra que es va retirar. Tot plegat va succeir entre 2010 i 2012, amb dues pròrrogues irregulars de contractes. Quan es va destapar la polèmica, va dimitir el gerent de l’IMSS, Antonio Muñoz, un dels imputats ara en el cas. Les actuacions policials van iniciar-se el passat 9 d’octubre quan la Guàrdia Civil va escorcollar fins a cinc dependències municipals, entre les quals l’edifici consistorial i la seu de l’IMSS.