La nova presó, a punt

El centre penitenciari Mas d’Enric, al Catllar, es posarà en marxa el 24 de novembre amb el trasllat dels interns de la presó de Tarragona

Per . Actualitzat el

Tot està previst perquè el pròxim 24 de novembre s’oficialitzi la posada en marxa del nou centre penitenciari de Mas d’Enric, al terme municipal del Catllar, amb el trasllat de més de 400 reclusos procedents de l’obsoleta presó de l’avinguda Argentina de Tarragona. En aquesta primera fase el nou centre, amb capacitat per a més d’un miler d’interns, només allotjarà els de la presó de Tarragona. Uns mesos més tard s’iniciaran la segona i tercera fase de posada en marxa de l’equipament amb la incorporació d’interns procedents d’altres centres penitenciaris del país.

Una visita recent a les instal·lacions de Mas d’Enric permet assegurar que el nou centre entrarà en funcionament en la data anunciada, el pròxim dimarts 24 de novembre. Tots els dispositius ja estan preparats per realitzar el trasllat dels primers 400 reclusos que passaran la nit a les cel·les de la nova presó, un equipament de primer nivell que posa fi a la precarietat de l’antiga presó de Tarragona. Un salt qualitatiu tant per als interns com per als funcionaris del centre.

preso4 preso2 preso1