Un reportatge sobre el far de Torredembarra s’emporta un dels Premis de Periodisme Mañé i Flaquer

L’altre guardó va ser per ‘Nápoles: capital del Mediterráneo’, de Tiziana Trotta

Per . Actualitzat el

Aquest cap de setmana va tenir lloc l’acte de lliurament del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer que organitza l’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, amb el patrocini de Repsol. La modalitat de Periodisme Turístic (en què hi han participat 16 treballs) s’ha fallat ex aequo per a Nápoles: capital del Mediterráneo de Tiziana Trotta, publicat a la revista Mas Mag, número 3, tardor 2014; i Visitar un far del segle XXI emès a TAC12 (realització de Neus Saltó amb la coordinació de Xavier Abelló. Emès per primer cop a TAC12 el 22 de maig de 2015 dins del programa La 7mana del Camp de Tarragona). Els dos treballs guardonats es reparteixen un premi econòmic de 6.000 €.

Tiziana Trotta és una periodista internacional, amb el món àrab i l’economia social com els seus principals centres d’interès. Especialitzada en l’àrea mediterrània. Les seves històries han estat publicades a El País, Eldiario.es i a la revista Mas Mag, entre d’altres. També ha obtingut el primer premi en el concurs literari “Racconti in Cammino” de la Libera Universitá dell’Autobiografia amb “Palestina” i Millor Anàlisi en la II edició dels premis La Buena Prensa. Actualment treballa al diari cubà 14ymedio. De fet, el jurat ha justificat la seva elecció assenyalant que es tractava del treball “més literari de tots els presentats. Proposa un viatge amb un enfocament diferent. Una narració de gran bellesa”.

L’altre guanyador del premi és un reportatge de TAC 12, la televisió pública de les comarques del Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà, del Camp de Tarragona. És una televisió jove, va iniciar les seves emissions l’any 2009, però ja s’ha convertit en un referent de les televisions locals de Catalunya. En aquesta ocasió, el jurat ha assenyalat que “es tracta d’una peça audiovisual molt ben treballada i molt ben realitzada, que convida a visitar el far de Torredembarra, anant més enllà i parlant de la seva relació amb la Mediterrània”.

L’altre premi, el de la modalitat de Comunicació Local (amb 9 treballs a concurs), ha estat per a l’article Anecdotari feixista: El pas del comte Ciano per la Torre, de Carlos Blanco, doctor en Història Moderna, i Joaquim Nolla, arxiver i historiador, publicat al Recull de treballs. Número 15. Any 2014. Ed. Centre d’Estudis Sinibald de Mas. El jurat n’ha destacat “la important tasca de recerca històrica i la redacció de l’article amb un esperit divulgatiu per apropar-lo al gran públic, acompanyat d’un interessant suport visual. És, sens dubte, la proposta més valuosa de les presentades al premi d’aquesta modalitat”. Aquest premi té una dotació econòmica de 1.000 €.

Cal recordar que el jurat ha estat integrat per:

Jordi Farré, director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació

Josep Maria Girona, director de SER Catalunya

Josep Bertran, responsable de comunicació i relacions externes de Repsol a Tarragona

Sergio Vila-Sanjuán, coordinador del suplement Cultura/s del diari La Vanguardia i guanyador del Premi Nadal de 2013.

Els premiats reben els guardons de mans de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i del director de Repsol, Josep Francesc Font. Eduard Rovira ha destacat els canvis produïts en l’organització del Mañé i Flaquer amb l’objectiu de rellançar el protagonisme i el prestigi d’aquest premi. Per la seva part, la regidora de Cultura, Núria Batet, ha ressaltat que el mes de novembre està ple d’activitat cultural i reconeixements a Torredembarra, amb l’acte d’avui i amb els que es duran a terme d’aquí a dues setmanes amb la resta de guardons dels Premis Vila de Torredembarra i també acollint els Premis Tarragonès que organitza el Consell Comarcal.

Per la seva part, el Director de Repsol, Josep Francesc Font, ha destacat i valorat l’aposta de la Companyia per fer costat a una iniciativa molt arrelada a Torredembarra i ha renovat el compromís de seguir fent costat als premis per tal que, en uns anys, tinguin el relleu i el prestigi que mereixen.

L’acte de lliurament compta amb l’actuació del grup DeuDeVeu, guanyador del primer concurs d’Oh Happy Day de TV3. El 2014 van treure el seu primer disc “Junts” amb el qual van fer una intensa gira fins a mitjans del 2015. El setembre de 2015 van publicar el segon disc titulat “Nàufrags”. A l’actuació d’avui ofereixen un petit concert on es mesclen cançons dels dos discos.

456-Foto-grup-Premi-Mañé-i-Flaquer

Foto del grup dels premiats.

456-Guanyador-Comunicació-Local

Els guanyadors del Premi de Comunicació Local, Carlos Blanco, doctor en Història Moderna, i Joaquim Nolla, arxiver i historiador.

456-Guanyadors-Periodisme-Turístic

Xavier Abelló, de TAC12, recollint el premi de la modalitat de Periodisme Turístic.

deudeveu

Actuació del grup DeuDeVeu, guanyador del primer concurs d’’Oh Happy Day’ de TV3.