La URV i l’AEQT inauguren els tallers de la Setmana de la Ciència

Més de 1.000 alumnes de primària i secundària passaran per aquests tallers que organitza el Projecte APQUA de la URV

Per . Actualitzat el

L’Edifici del CRAI del Campus Sescelades de la URV ha estat aquest dilluns al matí l’escenari del tret de sortida als tallers de la Setmana de la Ciència, que organitza el Projecte APQUA de la Universitat Rovira i Virgili amb el patrocini de l’Associació Empresarial Química de Tarragona. En total, més de 1.000 alumnes de primària i secundària passaran des d’avui dilluns i fins divendres per aquests tallers, on descobriran com la química està present en gairebé totes les situacions que ens envolten. Entre els experiments que faran els nens i nenes s’hi poden trobar diversos processos químics, que ensenyen, per exemple, com se separa la lactosa de la llet o com es fa una espuma.

L’encarregat de donar la benvinguda als tallers ha estat el director del Projecte APQUA i vicerector de la URV, Xavier Farriol; que ha obert la ronda de parlaments que han completat la Directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Maria Àngels González; i el president de l’AEQT, Jesús LomaOssorio. Entre els assistents també s’hi trobaven el president de la Comissió de Comunicació de l’AEQT, Marc Fargas; la Directora General de la mateixa Associació Empresarial Química de Tarragona, Teresa Pallarès, la Degana de la Facultat de Química de la URV, Yolanda Cesteros; i el Director de l’ETSE, Domènec Puig.

En acabar, els assistents han pogut veure, de la mà del responsable tècnic d’APQUA, Carles Lozano, com seran els experiments i, tot seguit, han compartit una estona amb els primers grups de joves que ja havien iniciat la seva activitat científica.

parlaments

Moment dels parlaments i de la benvinguda als primers assistents als tallers.

experiment2

Primers tallers d’aquest matí de dilluns.