La Muntanyeta: un any en imatges

L’associació de persones amb paràlisi cerebral ha editat un calendari solidari amb fotografies d’activitats realitzades amb diferents entitats de Tarragona

Per . Actualitzat el

L’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta acaba de presentar un calendari amb el qual vol donar a conèixer la seva activitat i afavorir la integració dels seus usuaris en la societat. Per fer-lo ha organitzat al llarg de l’any diverses activitats amb la col·laboració de nombroses entitats de la ciutat que han servit per realitzar les diferents fotografies que il·lustren aquest calendari #2016solidari.

Les entitats que han participat en aquest projecte solidari han estat el Club Bàsquet Tarragona, el Gimnàstic de Tarragona, l’Escola de ball Nou Ritme, el Col·legi Joan Roig, les antigues integrants Blanca Paloma i Torre del Oro de Bonavista, Peix Blau i la Confraria de Pescadors de Tarragona, Tarraco Ludus, la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau, els Nanos Vells de Tarragona, l’Àliga de Tarragona, la Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona, i Repsol.

Les fotografies recullen moments especials que reflecteixen la implicació i la complicitat entre tots els participants en aquestes activitats que els han permès, entre altres, sentir-se gladiadors per un dia, aprendre a triar el peix a la Llotja de Pescadors, o vestir-se amb les disfresses espectaculars del carnaval tarragoní. L’autora de les imatges és la fotògrafa Cristina Aguilar, que ha destacat que «el més important ha estat que els nois i les noies han gaudit d’activitats diferents amb els col·lectius de Tarragona». Segons el director general de la Muntanyeta, Jaume Marí, «l’experiència ens han ajudat a obrir-nos a nous col·lectius de la ciutat i a posar a la pràctica la integració de les persones amb discapacitat a la societat».

El passat dissabte dia 7 de novembre va tenir lloc la presentació pública del calendari a la plaça de les Cols de Tarragona, un acte que va servir per fer petit reconeixement públic a totes les entitats participants. El calendari, que s’ha editat en dos formats: de paret i de sobretaula, Seu de La Muntanyeta (Muntanya de Sant Pere, s/n); llibreria La Capona (Gasòmetre, 41-43); Restaurant La Venta 1995 (Riu Garona, 20 – Torreforta) i Escola de ball Nou Ritme (Reial, 54). Es pot adquirir amb un donatiu de 10 euros el de paret, i amb un donatiu de 5 euros el de sobretaula.
L’associació

L’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta és una entitat sense ànim de lucre que gestiona una Escola d’Educació Especial, un Centre Ocupacional i una Residència per a persones amb paràlisi cerebral. La finalitat de l’associació és la defensa dels drets de les persones afectades de paràlisi cerebral i/o etiologies similars, i la garantia de l’exercici d’aquests drets. Actualment La Muntanyeta atén 104 persones entre els tres serveis: escola, taller ocupacional i residència. L’escola atén els nens de 3 a 18 anys, i el taller els adults. A la residència hi viuen 23 persones. En total, doncs, atén 104 persones.

Actualment hi treballen prop de 90 professionals que realitzen diferents teràpies per facilitar el desenvolupament de les persones amb discapacitat, com musicoteràpia, teràpia amb animals, hidroteràpia o estimulació multisensorial, entre altres. També es fan colònies i sortides lúdiques, i activitats com teatre.