La Diputació distribuirà 60 MEUR entre els ens locals en el quadrienni 2017-2020

El nou Pla d’Acció Municipal (PAM) augmentarà la seva dotació un 20%

Per . Actualitzat el

El pròxim Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona, corresponent al període 2017-2020, destinarà 60 milions d’euros entre els municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, una dotació econòmica que representa un increment del 20% respecte al PAM anterior (2013-2016). Pel que fa a la darrera anualitat del present quadrienni, és de 8,23 milions d’euros.

El PAM per al pròxim quadrienni ha estat un dels punts tractats en la reunió entre la Diputació i els alcaldes del Camp de Tarragona celebrada la setmana passada a l’Auditori Diputació. L’acte, encapçalat el president de la Diputació, Josep Poblet, va comptar amb l’assistència de 130 representants del món local del territori.

La Diputació també va exposar als assistents els principals serveis que la Diputació ofereix en aquest mandat 2015-2019, especialment pel que fa al suport als ajuntaments per a l’aplicació de la Llei 19/2014 de transparència als ens de la demarcació. Aquest és, de fet, un dels objectius prioritaris de l’actual mandat de la Diputació, atesa la rellevància d’aquesta llei, d’aplicació a totes les administracions públiques de Catalunya, fet que inclou els ens locals i els seus organismes dependents. Aquests ens locals tenen l’obligació de facilitar la informació sobre els apartats relatius a informació institucional i organitzativa de l’ens, gestió econòmica i pressupostària, acció de govern i normativa, contractes, convenis i subvencions, i serveis i tràmits.