La Fundació Privada Onada rep un dels cinc Premis Integra 2015

El Premi Integra de BBVA reconeix les iniciatives innovadores que generen ocupació de qualitat a persones amb discapacitat i que lluiten per la plena integració de persones en risc d’exclusió

Per . Actualitzat el

La Fundació Privada Onada ha obtingut un dels quatre Premis Integra de BBVA, dotat amb 25.000 euros. Aquesta és la setena edició d’aquests premis que reconeixen la tasca d’aquelles entitats que desenvolupen projectes d’integració laboral de persones amb discapacitat i impulsen el desenvolupament d’iniciatives i bones pràctiques en aquest àmbit.

El principal premi d’aquesta edició, dotat amb 150.000 euros, ha recaigut en Aspanias Burgos, per la seva trajectòria de més de trenta anys d’activitat empresarial. La resta de premis dotats amb 25.000, a més del de la Fundació Privada Onada, han estat atorgats a COCEMFE (Toledo), Reciclado de RAEEs (La Bañeza) i Fundación Personas Grupo Lince (Valladolid).

La directora de BBVA Espanya, Cristina de Parias, ha destacat la vàlua del treball cadascuna de les cinc organitzacions premiades, ja que “ajuden que totes les persones, independentment de les seves capacitats, puguin tenir oportunitats d’ocupació. Totes elles són mereixedores del més alt reconeixement”.

Fundació Privada Onada

Va néixer el 1988 i es va constituir com centre especial d’ocupació el 1995. El 2012 van crear un nou model de negoci, que els va permetre mantenir els llocs de treball existents per a persones amb discapacitat.

La Fundació Privada Onada té un acord amb l’ajuntament de Tarragona pel qual realitza gratuïtament el manteniment del Parc del Francolí, que permet la seva explotació i creació de serveis amb valor afegit. Això es tradueix en una més gran sostenibilitat econòmica i la generació de llocs de treball per a persones amb discapacitat.

En aquest marc, el Parc del Francolí, és un projecte de referència a Tarragona com a nou model de desenvolupament comunitari. Aquest projecte guanyador d’un dels Premis Integra de BBVA pretén implantar nous serveis de restauració i activitat d’oci i salut en el Parc, creant un espai on la convivència, la participació, la solidaritat i la innovació es posen al servei de la població de Tarragona.

Gràcies a la sostenibilitat d’aquest projecte i als beneficis que es preveuen, es podran abordar noves iniciatives dins de la fundació. A curt termini, s’espera que creixi la plantilla fins a 24 persones amb discapacitat i/o trastorn mental.

L’entitat va rebre el premi de mans d’Ignacio Tremiño, director general de Polítiques de Suport a la Discapacitat del Ministerio de Sanidad, qui ha destacat el paper dels Premis Integra a la societat, ja que “contribueixen a fer visible la capacitat de les persones amb discapacitat”.