Brusel·les

Per . Actualitzat el

Aquesta setmana un grup de periodistes locals de diferents punts de Catalunya, entre els quals m’incloc, hem estat convidats per visitar el Parlament Europeu. Sense dubte, es tracta d’una bona oportunitat per copsar de primera mà quin és l’interès que aixeca el procés català a Brussel·les. L’agenda programada pels organitzadors de l’estada està farcida de trobades amb eurodiputats de totes les ideologies, fet que confio que ens aporti una nova visió (amb més perspectiva i neutralitat) de tot el que està succeint a la política espanyola. També espero aclarir si, en cas que sigui necessari, Europa estarà per la labor d’exercir de mediadora en el cas català, sobretot després la demostrada incompetència de la democràcia espanyola per trobar una sortida política i pactada (almenys fins ara).

La desena de periodistes que hi anem, però, representem mitjans de comarques i ens devem a la informació que afecta directament els nostres territoris. Per tant, serà interessant veure com cadascú de nosaltres intenta aconseguir (a Brussel·les, on es decideixen les grans polítiques del continent) una declaració o una simple referència a qualsevol tema específic d’una zona de Catalunya. Jo em comprometo a esbrinar què saben de Tarragona. N’informarem la setmana vinent.