Calafell ocuparà part de la Masia de Cal Rion per reparar-ne la teulada

Segons el Pla General vigent, es convertirà en el futur en un equipament municipal Calafell

Per . Actualitzat el

La junta de govern local de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat l’ocupació anticipada d’una part de la Masia de Cal Rion. L’ocupació avançada permetrà que l’Ajuntament es faci càrrec de la reparació de la teulada de l’edifici principal de la masia.

La Masia de Cal Rion està situada al cor del nucli antic de Calafell, a la cantonada dels carrers Principal i Josep Bergés i Barba. El Pla d’Ordenació Urbana Municipal vigent destina aquest emblemàtic edifici a equipament municipal, mitjançant una permuta de terrenys amb els propietaris. Aquesta permuta encara no s’ha executat, però l’Ajuntament s’ha acollit a la possibilitat de l’ocupació anticipada (limitada al cos principal) per resoldre els problemes de conservació de la coberta.

Des de fa anys, la masia està deshabitada. L’Ajuntament ha pres cap decisió sobre l’ús que es donarà al recinte, ja que la previsió del POUM és genèrica.