Unió aprova les candidatures per Tarragona a les eleccions del 20 de desembre

El Consell Nacional aprova les candidatures de Martí Barberà, al Congrès i de Carlos Javier Calderón, al Senat

Per . Actualitzat el

El Consell Nacional d’Unió ha aprovat aquest cap de setmana les candidatures al Congrés i al Senat per Tarragona per a les eleccions del pròxim 20 de desembre, encapçalades per Martí Barberà i Carlos Javier Calderón respectivament.

Les candidatures estan formades per:

congres

Candidatura al Congrès d’Unió per Tarragona.

Congrés

1.Marti Barberà Montserrat

Va néixer al Morell, casat amb dos fills, i és diplomat com a professor d’Educació General Bàsica per la URV. Va cursar estudis superiors de post grau en direcció i gerència de Centres Educatius, així com estudis d’Educació en el Lleure i Moviment Juvenil. Ha exercit de professor a l’Escola Mare de Déu del Lledó a Valls i de director-gerent (1987-2002) de la Fundació Cultural Privada Mare de Déu del Lledó. Milita a Unió des de l’any 1992. Va ser regidor a l’Ajuntament del Morell del 1991 al 1998 i regidor a Valls des de 2003 fins a l’actualitat. Ha estat diputat al Congrés espanyol en aquesta darrera legislatura. D’altra banda, des del 2008 i després de diverses responsabilitats al partit, va ser escollit president de la Intercomarcal d’Unió a Tarragona, càrrec que ostenta en l’actualitat.

2. Joan Maria Sardà Pradell

Regidor a la Pobla de Mafumet des de l’any 1991, i alcalde del 1995 fins a l’actualitat. També ha estat conseller comarcal del Tarragonès i president del Consell Esportiu del Tarragonès. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya en la darrera legislatura i va ocupar el quart lloc de la candidatura al Parlament d’Unió per Tarragona en les darreres eleccions. Professionalment és empresari Industrial de captació d’aigües subterrànies, des de fa més de trenta anys.

3. Marta Borràs Donato

És de Cambrils i actualment treballa com a empresària en el sector de la restauració. Abans havia treballat de gerent en una empresa dedicada a la comercialització de peix. En el mandat passat va ser regidora a l’Ajuntament de Cambrils.

4. Rosa Maria Cid Garcia

Nascuda a Tortosa, està casada i té tres fills. Llicenciada en Dret, és professora a l’Institut de Secundària Joaquim Bau de la capital del Baix Ebre. Ha estat regidora de l’Ajuntament de Tortosa entre els anys 2007 i 2015.

5. Joan Ventosa Rodón

ascut a Reus, casat i pare de dos fills, és metge de l’Hospital Joan XXIII, especialista amb medicina de treball. És president Executiu Local d’Unió a Reus, membre de l’executiu Intercomarcal de Tarragona i conseller nacional.

6. Laura Montané Esquirol

Nascuda a Barcelona, viu a la Torre de l’Espanyol, a la Ribera d’Ebre. Ha treballat en diverses empreses amb responsabilitats en administració, personal, comptabilitat i actualment ho fa a la Central Nuclear d’Ascó.

Suplents

Antoni Muntané Molina (Priorat)

Joaquin Garcia Codina (Terres de l’Ebre)

Maria Dolores Peña Ochoa (Baix Penedès)

Xavier Gutiérrez Sedó (Tarragonès/Unió de Joves)

Montse Garcia Méndez (Baix Penedès)

Manuel González Marín (Terres de l’Ebre)

Anna Solé Ramos (Tarragonès)

senat

Candidatura al Senat d’Unió per Tarragona.

Senat

1.Carlos Javier Calderón Aisa

Nascut a Tarragona, casat amb dues filles, està afiliat a Unió des de 1996 i és membre de la Intercomarcal i l’executiva local d’UDC. Llicenciat en Dret, exerceix d’Advocat des de 1990. Va ser secretari de la Junta d’Advocats Joves de Tarragona i president de l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats de Tarragona des de l’any 1995. També va ser coordinador de l’Escola de Pràctica Jurídica amb l’Escola Judicial a Barcelona. Professor de Dret Penal en el Màster d’Accés a l’Advocacia de la Universitat Rovira i Virgili. En les darreres eleccions al Parlament de Catalunya va ocupar el sisè lloc de la llista d’Unió per Tarragona.

Suplents

Rosa Antúnez Pujol (Tarragonès)

Pere Antoni Clua Monreal (Tarragonès)

2. Antoni Vicente Polo Moya

Diplomat en Magisteri i Llicenciat en Psicopedagogia, és actualment director del Col·legi Sagrada Família de Tortosa. És membre de la intercomarcal d’Unió Democràtica a les Terres de l’Ebre i conseller nacional. Entre altres responsabilitats, ha estat director del Centre Obert Sant Francesc de Tortosa, coordinador de la Delegació Territorial de Justícia a Tarragona i director general de l’Edifici Seminari de Tortosa. Va ocupar el tercer lloc de la candidatura d’Unió per Tarragona al Parlament de Catalunya.

Suplents

Joana Valmaña Valmaña (Baix Ebre)

Eduard Masip Jornet (Ribera d’Ebre)

3. Núria Crivillé Miró

És regidora a la Morera de Montsant des de l’any 2003 fins a l’actualitat. Ha estat alcaldessa del municipi des del 2004 fins al juliol passat i també consellera comarcal i diputada provincial. Va formar part de la candidatura d’Unió a les eleccions al Parlament.

Suplents

David Guillén Ruiz (Baix Camp)

Dolors Vallverdú Sanjuán (Baix Camp)