Salou acomiada el Rally Costa Daurada Legend

Amb el seu Porsche 911 van completar els trams cronometrats en 1.23.39,7

Per . Actualitzat el

Aquest dissabte al vespre s’ha acabat el Rally Costa Daurada Legend, organitzat per l’Escuderia Baix Camp, una prova exclusiva per a automòbils clàssics esportius dividits en diverses categories de velocitat i regularitat que va començar el passat divendres des del passeig de Jaume I de Salou. Des de la capital de la Costa Daurada fins a diversos municipis del Camp de Tarragona més d’una seixantena de vehicles de les diferents categories han recorregut més de 110 quilòmetres de trams cronometrats, els mateixos llegendaris dels campionats del món de ral·lis. L’itinerari ha fet passar els pilots dos cops pels trams de la Mussara (10,20 km), Porrera-Falset (7,29 km), la Teixeta (11,27 km), Colldejou (6,98 km), Salou —només una passada per aquest tram espectacle— (2,21 km), el Molar (11,84 km) i, finalment, Scala Dei (6,01 km).

1

La victòria en la categoria Legend Velocitat va ser pel Porsche 911 de Joan Donatiu i Jordi Padrós (1.23.39,7), de l’Auto Club Ronçana. Jordi Gaig —amb un BMW M3 copilotat per Alex Astudillo— va liderar les primeres dues etapes del ral·li però en la segona passada per la Mussara va trencar el cotxe. El lideratge de la primera etapa va ser per Gonçal Àmbit —amb un Lancia Delta Integrale copilotat per Carles Guisset—, que també va poder mantenir durant tot dissabte fins a la darrera passada del darrer tram cronometrat, a Scala Dei. Una aposta arriscada de Donatiu i Padrós va servir per guanyar cinc segons i fer-se amb una prova que va mantenir l’emoció fins al darrer sospir de la competició. Àmbit i Guisset van acabar la prova amb en 1.23.44,2. De la categoria Legend Velocitat van sortir tres cotxes i només en van acabar dos. En la categoria XMAX la victòria va ser per Jordi Galofre i Joan Moreno al volant d’un Citroën AX Sport. Tots els pilots van coincidir en valorar la duresa d’aquests trams mítics del campionat de món.2

En la categoria Regularitat Sport la prova se la va emportar Narcís Marcó i Clàudia Marcó amb un Lancia Delta HF Integrale amb 99,5 punts. El segon lloc va ser per Jaume Tobella i Oriol Tobella amb un Porsche 911 TR fent 132,4 punts. El tercer lloc va ser per Rubén Alonso i Oscar Ferreira de l’Escuderia Baix Camp amb un Renault 5 GT Turbo. Van començar 36 cotxes i en van acabar 29. En la categoria Regularitat Super Sport es va imposar Joaquim Gumma i Joaquim Turón al voltant d’un BMW 323i amb 349,5 punts. En segona posició va acabar Aitor Arandia i Zugaite Dañobeitia amb un VW Golf GTI R de la Bilbao Car Racing amb 369,5 punts. En tercer lloc va acabar Xavi Domingo i Narcís Condom amb un Porsche 911 amb 392,7 punts. Van sortir 16 cotxes i en van acabar 14.3

Cap a les vuit de la tarda, la parella Donatiu-Padrós va rebre de mans de l’alcalde de Salou, Pere Granados, i del president de l’Escuderia Baix Camp, David Abelló, el llorer i el cava per celebrar aquesta victòria d’un ral·li molt especial que tornava després de molts anys «i que ha vingut per quedar-se», tal com va explicar després de l’acte de cloenda el president Abelló. A la zona de la font Cibernètica de Salou, a més d’unes 200 persones que volien veure els mítics cotxes, també hi va fer acte de presència l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, la delegada d’Esports de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Gemma Solé, i representants de Tarraco Center, el concessionari oficial de Ford a les comarques de Tarragona i uns dels patrocinadors principals de l’edició d’aquest any del Rally Costa Daurada Legend. Pilots, copilots, equips, autoritats i organització van tancar oficialment la prova amb un sopar de gala al Club Nàutic de Salou amb l’entrega de trofeus als primers classificats. Tots els participants també van ser obsequiats amb una placa metàl·lica amb el seu dorsal i una imatge del seu vehicle a la sortida del pòdium de divendres a Salou.5

L’Escuderia Baix Camp ha recuperat aquest ral·li de cotxes llegendaris per trams mítics del Camp de Tarragona amb la intenció de tornar a realitzar una prova amb molt de prestigi al món del motor i que té la intenció de convertir-se en tota una experiència per aquells pilots que tenen ganes de reviure les corbes del campionat del món. El president de l’Escuderia durant el sopar ja va deixar clar que hi haurà nova edició d’aquest ral·li que ha sigut un clar èxit de participació en pilots i també en organització. S’han mobilitzat més de 100 persones que han fet possible tot el desplegament a les carreteres, al parc tancat i a la base de Salou. L’Ajuntament de Salou i Tarraco Center han sigut els patrocinadors oficials del ral·li. L’Ajuntament de Reus-Vermut de Reus i l’Ajuntament de Falset també s’han sumat a la iniciativa igual que una desena més d’empreses del territori que han volgut posar-se al costat dels organitzadors. Durant el cap de setmana han passat pel Village del Rally Costa Daurada Legends més de 10.000 persones. Hi havia la botiga oficial del ral·li i també degustacions de vins, vermuts i menjar del territori.