Els alcaldes del Pacte de Berà anuncien el tall de l’N340 el pròxim 29 de novembre

Aquesta primera acció es localitzarà a la nacional a l’altura de l’Arboç. Exigeixen a Foment la gratuïtat de l’AP-7 des de Torredembarra fins a Vilafranca del Penedès.

Per . Actualitzat el

Els alcaldes dels municipis afectats pel pas de l’N-340, una de les carreteres més transitades de l’Estat i alhora una de les més perilloses, han anunciat que el pròxim 29 de novembre tindrà lloc la primera acció de protesta per reclamar mesures urgents al Ministeri de Foment per solucionar els problemes causats per aquesta nacional obsoleta. En una trobada que han celebrat a Bellvei, els alcaldes del territori afectat, signants del Pacte de Berà, han anunciat que aquesta primera concentració consistirà a tallar la nacional a l’altura del municipi de l’Arboç. Amb aquesta acció, que requereix el suport massiu de la ciutadania dels municipis afectats (des d’Altafulla fins a l’Arboç) els convocants volen fer entendre a l’administració central que el territori no es quedarà de braços plegats davant del silenci de Foment. Entre altres mesures, els alcaldes reclamen la immediata gratuïtat de l’autopista AP-7 entre Torredembarra i Vilafranca del Penedès per tal de potenciar l’ús de la via ràpida i, així, descongestionar la l´N-340.

Una altra de les peticions que es fa al ministeri és que el territori tingui «veu i vot» en el nou traçat de l’A-7 que ha de servir per desdoblar els trams on encara només hi ha la nacional. Segons els alcaldes, les manifestacions i talls de carretera continuaran mentre Foment no aporti una resposta satisfactòria al territori. Les pròximes accions es desenvoluparan alternativament a la resta de municipis signants del Pacte Berà. No es descarta en un futur arribar fins i tot a tallar la nacional a prop de Tarragona.

 

Pacte-de-Berà-Bellvei