La Trobada Provincial de Voluntariat de Creu Roja reforça les activitats formatives

La 8a edició tindrà lloc el dissabte 7 de novembre a l’alberg Santa Maria del Mar de Coma-Ruga

Per . Actualitzat el

Prop de 130 persones participaran aquest dissabte a la VIII Trobada Provincial de Voluntariat de la Creu Roja a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, una reunió anual que enguany potencia el seu vessant formatiu.

L’Oficina Comarcal de Creu Roja al Baix Penedès organitza en aquesta ocasió la trobada, que tindrà lloc a l’alberg Santa Maria del Mar de Coma-ruga (El Vendrell). Les activitats començaran a primera hora del matí i s’allargaran fins després de dinar, amb un reforç de les propostes formatives. D’aquesta manera els assistents podran participar en un dels cinc tallers preparats, en què es treballaran aspectes com el treball en equip, els primers auxilis a la gent gran o l’enfortiment de la ment i el cos.

La Trobada es tancarà a primera hora de la tarda amb una xerrada d’Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya, sobre la crisi dels refugiats a Europa. En aquests moments Creu Roja està centrant els esforços a atendre les necessitats bàsiques de les persones que fugen de conflictes bèl·lics viatjant pel centre i el sud d’Europa mentre que, al mateix temps, es prepara per a l’arribada de persones refugiades a diferents indrets de Catalunya.

Al conjunt de la demarcació de Tarragona Creu Roja compta actualment amb 2.604 persones voluntàries, que desenvolupen una intensa activitat en els múltiples projectes de la institució: lluita contra la pobresa, suport a la infància, atenció a la gent gran, serveis preventius, programes d’intervenció social, actuacions de Creu Roja Joventut, etc. El voluntariat rep una formació específica per desenvolupar la seva activitat, que pot desenvolupar en l’horari i amb la freqüència convinguts. Les persones interessades a formar part del voluntariat de Creu Roja poden posar-se en contacte amb l’assemblea local més propera a la seva població, on seran informades dels projectes que es desenvolupen al territori.

Programa de la VII Trobada provincial de voluntariat

→ 8,45 – 9,30 h – Arribada i acollida dels participants a l’alberg Santa Maria del Mar.

→ 9,30 – 10 h – Benvinguda i esmorzar.

→ 10,30 – 13,30 h – Formacions.

          T1: EQUIPA’T: Aprendre les claus per treballar en equip.

T2: CREUant-te el cor: taller vivencial sobre emocions en el voluntariat.

          T3: PRIMERS AUXILIS EN GENT GRAN: adquirir els coneixements i habilitats bàsiques per poder respondre davant de situacions d’emergència sanitària en gent gran.

          T4: REIKI: enfortir la ment i el cos.

          T5 Risoteràpia: conèixer i crear noves relacions i eliminar bloquejos emocionals.

→ 13,30 h – Dinar.

→ 15,30 h – Xerrada a càrrec d’Enric Morist, coordinador autonòmic de Creu Roja Catalunya.