CPEE Sant Rafael: 50 anys d’educació especial a Tarragona

L’entitat celebra el mig segle de vida amb l’estrena del nou himne i amb la presentació del llibre ‘Cinc contes, dues peces teatrals i tres regalets per al final’

Per . Actualitzat el

Aquest any el Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Rafael de la Diputació a Tarragona celebra el seu 50è aniversari. Mig segle de dedicació cap a infants i joves amb dificultats en l’aprenentatge i cap a les seves famílies, que ha contribuït a la seva millora educativa i a la seva integració laboral, en un entorn pensat per estimular les seves capacitats socials i d’aprenentatge. Amb una plantilla de més de 60 professionals de tots els àmbits i 137 alumnes d’entre 3 i 21 anys, el centre viu de ple aquesta celebració amb un acte que demostra la complicitat de tota la comunitat educativa i les ganes de continuar sent un referent a les comarques de Tarragona en l’àmbit de l’educació especial.

L’acte principal de celebració va tenir lloc divendres dia 31 d’octubre a les dependències del centre amb una jornada participativa que va culminar amb la presentació de l’himne del centre (amb música de Ricardo Alba i lletra de Mar Sendra, directora del centre), que va ser interpretat pels alumnes. També es va presentar el llibre Cinc contes, dos peces teatrals i tres regalets per al final, es va descobrir una placa commemorativa i es van llançar centenars de globus. La celebració va reunir alumnat, professorat i pares i mares del centre. També van participar-hi el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Àngels González, entre altres personalitats.

Un centre del segle XXI

Mar Sendra, directora del centre, assegura que «ha estat una celebració molt emotiva, no podia anar millor. Tots hem gaudit molt dels actes previstos i, per sort, el temps ens ha acompanyat». Les activitats previstes per celebrar aquesta efemèride no acaben aquí, segons explica Mar Sendra, «tenim previst fer un llibre basat en l’experiència d’un taller d’hostaleria que s’ha desenvolupat aquest any i que segurament presentarem per Sant Jordi. També tenim previst presentar un gegant que ens representi en les sortides i que també batejarem durant aquest curs. Finalment també volem preparar un altre llibre d’imatges que reculli els cinquanta anys d’història del centre.», assegura.

El centre, durant aquest mig segle de vida, s’ha caracteritzat per la seva constant evolució. «Treballem per ser un centre del segle XXI, per això tenim previst, entre altres novetats, incorporar pissarres digitals a totes les aules, ja que contribueixen a millorar l’aprenentatge dels alumnes», assegura Mar Sendra que conclou que «els nostres professionals estan sempre en constant formació per estar al dia de les darreres novetats en metodologia didàctica i educativa pensada per a alumnes amb dificultats en l’aprenentatge».