L’institut La Talaia estrenarà edifici el curs vinent

També es donarà una solució a la provisionalitat de l’Escola Vilamar

Per . Actualitzat el

El departament d’Ensenyament de la Generalitat ha confirmat aquest dimarts que l’Institut La Talaia, de Segur de Calafell, estrenarà l’edifici en construcció el pròxim curs acadèmic. Ha anunciat, a més, que ho farà començant a oferir ensenyament de Batxillerat. Serà una línia, que s’incorpora a l’oferta del centre, un cop quedaran superats els problemes de capacitat dels actuals mòduls provisionals, on només es podia impartir ESO.

La delegada territorial d’Ensenyament, Àngels González, ha explicat que “les obres de La Talaia acabaran per fi aquesta primavera, dins del present curs, i al setembre de l’any vinent ja s’hi podrà començar les classes”. González ha afegit que “la bona notícia afegida és que el centre podrà engegar els estudis de Batxillerat, que fins ara no s’havien pogut oferir perquè estava en situació transitòria”.

A més a més, Ensenyament ha confirmat també que es donarà una solució a la provisionalitat de l’escola Vilamar, situada a la zona comercial de Mas Mel. Aquesta solució passarà per aprofitar l’estructura modular actual, tot donant-li un tractament arquitectònic, i per crear les dependències, sobretot les de caràcter comú, que encara li manquen al centre. La idea és enllestir per a l’inici del curs vinent.

Segons ha indicat la delegada territorial, “la idea és afegir dos mòduls més perquè completar els serveis i donar-hi un acabat que dels mòduls en faci quelcom definitiu. Hem de pensar que l’actual estructura modular és tota ella compactada, és a dir, per dintre és com un edifici, i cal acabar-ho d’enllestir perquè quedi un col·legi definitiu”. González ha subratllat que “estem pendents de la cessió de terreny que queda per fer a la zona de l’aparcament del centre comercial”.

Aquests dos anuncis s’han fet en el transcurs de la reunió de la taula mixta d’Ensenyament Ajuntament- Generalitat, que s’ha celebrat aquest dimarts a Calafell. La regidora municipal d’Educació, Lluïsa Lastra, ha destacat “la importància d’aquestes dues notícies, ja que la provisionalitat d’aquests dos centres eren les grans qüestions pendents en matèria educativa al nostre municipi”. Lastra ha afegit que “després d’una espera d’anys, per fi tindrem una solució”.