L’arqueòleg Robert Sala, nou director de l’IPHES

És autor o coautor d’una cinquantena d’articles científics publicats en les millors revistes sobre evolució humana.

Per . Actualitzat el

L’arqueòleg Robert Sala, professor titular de l’Àrea de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i responsable de Docència de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), és el nou director d’aquest centre de recerca, després d’haver guanyat el concurs internacional que es va convocar al juny per cobrir la plaça que va deixar vacant Eudald Carbonell, per decisió pròpia i poder-se així dedicar més a la investigació, després d’haver exercit aquesta responsabilitat durant una dècada.

Robert Sala ha assumit el càrrec durant la reunió del Patronat de la Fundació privada IPHES celebrat dilluns 2 de novembre, a Barcelona, sota la presidència del Director General de Recerca de la Generalitat, Josep Maria Martorell.

En aquesta nova etapa de l’IPHES, el nou director es proposa afrontar els reptes que té plantejats l’institut i que es traduiran en un pla estratègic que es vol elaborar durant el pròxim any. Els reptes que tenim davant són el Projecte SUMA (d’integració amb dos altres centres d’investigació del CERCA) i millorar la competitivitat i excel·lència de l’Institut en la línia que ja s’ha iniciat recentment per assolir de comptar amb un nombre important de projectes europeus competitius.

Robert Sala forma part de l’IPHES des de la seva creació el 2005. Ha estat membre del comitè de direcció com a responsable de docència, càrrec des del qual ha impulsat el Màster i Doctorat Erasmus Mundus en Quaternari i Prehistòria.

 

Perfil biogràfic i professional

Salt (Gironès) 1963

Professor de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili

Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social

Director Arqueològic del Projecte d’Orce

Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, 1986

Doctorat en Història per la Universitat Rovira i Virgili, 1997

Gestió acadèmica

Responsable del Doctorat en Quaternari i Prehistòria. Guardó Erasmus Mundus de la EACEA i Menció cap a l’Excel·lència del Ministeri d’Universitats.