La Guàrdia Civil deté sis integrants d’una banda dedicada a robatoris i furts en autopistes i autovies

Els detinguts podrien estar implicats en la comissió de més de 450 robatoris i furts comesos principalment a l’autopista AP-7 i en altres autopistes i autovies.

Per . Actualitzat el

La Guàrdia Civil de Castelló en el marc de l’Operació “Corda Fluixa” ha detingut a 6 integrants d’una organització criminal dedicada a robatoris i furts en autopistes i autovies.
Els detinguts, de nacionalitats sèrbia, romanesa, kosovar i espanyola, podrien estar implicats en més de 450 robatoris i furts principalment a l’autopista AP-7 i en altres autopistes i autovies de Catalunya, Comunitat Valenciana, Aragó, País Basc, Castella i Lleó i Madrid. Se’ls imputen els delictes de robatori, furt, falsificació de documents, contra la seguretat viària, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.
Els 6 detinguts residien a la província de Tarragona, en les poblacions de Mont-roig del Camp i l’Hospitalet de L’Infant, on s’han efectuat els 5 registres domiciliaris en què s’ha intervingut gran quantitat de diners en efectiu, perfums, telefonia mòbil, tauletes , ordinadors, bosses, rellotges, matxets, ulleres, roba i nombrosa documentació d’interès per a la investigació. A més s’han confiscat cinc vehicles.
Modus operandi
Les investigacions van començar arran de diversos robatoris i furts comesos en les àrees de servei i descans de l’AP-7 a la província de Castelló.
Per a això els detinguts utilitzaven l’engany: punxaven els pneumàtics dels vehicles estacionats en les esmentades àrees, per posteriorment oferir auxili als ocupants, moment que aprofitaven per sostreure els efectes de l’interior dels mateixos.
En l’operació han participat efectius de la Guàrdia Civil de Castelló (Unitat Orgànica de Policia Judicial i USECIC) i el Grup de Reserva de Seguretat número 4 de Barcelona.
Els detinguts juntament amb les diligències instruïdes han passat a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Vinaròs (Castelló).