Terra i Taula organitza una Jornada Experiència Oleoturística el 15 de novembre

Es podran tastar l’oli d’oliva verge Extra Torclum i altres productes de qualitat de la comarca del Baix Penedès

Per . Actualitzat el

El col·lectiu Terra i Taula del Baix Penedès organitza una Jornada Experiència Oleoturística el pròxim diumenge 15 de novembre que permetrà tastar l’oli d’oliva verge Extra Torclum i combinar-ho amb la gastronomia de restauradors de la comarca i conèixer de ben a prop el cultiu de l’oliva i l’elaboració de l’oli. El cost d’aquest paquet d’activitats serà de 75 euros per persona (IVA inclòs) i les inscripcions es poden fer al correu electrònic info@terraitaula.cat o per telèfon al 620 148 362.

La jornada començarà a les 9.30 hores al Restaurant Ull de Llebre de la Bisbal del Penedès, amb un esmorzar de forquilla i ganivet, a base d’embotits amb pa amb tomàquet i carn a la brasa. Després, els inscrits passaran a visitar les finques i molí dels productors d’oli d’oliva verge Extra Torclum, acompanyats dels seus propietaris, en Jordi Pascual i l’Ester Andreu. Durant la visita coneixeran el cultiu de l’olivera i el procés de l’elaboració de l’oli. Durant el mes de novembre estaran en plena campanya de collita d’olives i, per aquesta raó, podran veure i participar in situ de la recollida d’olives de manera tradicional.

Tot seguit es traslladaran a fer la visita al molí de premsa lliure històrica situada a Sant Vicenç de Calders, al Vendrell. Tot i que actualment ja no s’utilitza per a fer oli, servirà per conèixer un patrimoni únic i l’evolució d’aquest cultiu i producció mil·lenària al llarg dels anys. L’objectiu és conèixer i descobrir el que hi ha darrere de la producció de l’oli d’oliva verge extra a través del tast pràctic de 3 olis d’oliva a cegues amb la “copa” oficial de tast per tal de descobrir les diferències organolèptiques entre ells.

En finalitzar el tast, els participants a l’activitat descobriran les textures de l’oli a través d’una suggerent experiència oleogastronòmica per tal de gaudir de l’oli presentat de 3 maneres diferents elaborades pel xef Jordi Guillem, del restaurant Lo Mam, de Segur de Calafell. La degustació serà acompanyada amb una copa de cava. Es podrà gaudir del te de bolets de temporada amb galetes d’oli d’oliva i olives arbequines, dau de pa d’oli al vapor i gall negre del Penedès, el polvoró d’oli i ametlles garapinyades. Rebran un obsequi d’una ampolla de 40 mil·lilitres d’oli novell Torclum.

La jornada acabarà amb un Menú amb Denominació d’Origen al restaurant Vell Papiol de Calafell, en que es podran tastar plats com el xató del Penedès, trinxat d’espigalls del Baix Penedès amb cansalada, saltat de bolets de temporada amb botifarra del perol, Gambeta de Vilanova a l’all i vinagre Chardonnay de Fòrum i fideus fins “rossejats” banda a l’estil dels pescadors de Calafell.

A més, Terra i Taula ofereix la possibilitat de quedar-se a dormir divendres o dissabte a l’Hotel Lleida de Segur de Calafell per només 40 euros la nit (2 persones).

Terra i Taula és una unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Aquest grup l’integren productors agroalimentaris i cuiners que treballen en la recerca de la màxima qualitat en els productes, elaboracions i serveis que ofereixen. Els integrants de Terra i Taula entenen aquesta unió com a natural i necessària per preservar el gust i el futur dels productes de qualitat, al mateix temps que per contribuir des de la comarca del Baix Penedès a treballar per la cultura gastronòmica de Catalunya. Aquesta unió la segellen valors com l’ètica, respecte, compromís, qualitat, l’esforç, la idea de compartir i la professionalitat.

Menú amb Denominació d’Origen al restaurant Vell Papiol

Aperitiu de la casa

Entrants al centre per degustar (Xató del Penedès, Trinxat d’espigalls del Baix Penedès amb cansalada, Saltat de bolets de temporada amb botifarra del perol, Gambeta de Vilanova a l’all i vinagre Chardonnay de Fòrum i Fideus fins “rossejats” a banda a l’estil dels pescadors de Calafell)

Segons a escollir

Arròs caldós de peix i marisc

Suquet de peix de llotja

Entrama de vedella de Bellvei amb verdures de temporada

Postres amb oli

Crema catalana d’oli d’oliva, ametlla caramel·litzada, financier de garrofa i panses de Malvasia de Sitges Dolça de Jané Ventura

Pa amb oli i xocolata: Trufes farcides d’oli d’oliva Torclum i arrebossades de pa cruixent

Cafè, aigua i vi inclòs.