Despullat | Rafa Luna: ‘M’agradaria fer nudisme’

Per . Actualitzat el

republicachecaUn qualificatiu que t’identifica?

Treballador

Et depiles?

No

Una paranoia?

Supersticiós

Com no et vestiries mai?

Estrafolari

Un pecat…

Gula

Com t’agrada dormir?

En companyia

Què és la crisi?

Patiment

Eslips, tanga o bòxer?

Eslips

Què faries per diners?

Treballar

Fas nudisme?

M’agradaria

La darrera vegada que t’has dutxat amb algú

Fa temps

Una pel·lícula…

‘La llista de Schindler’

L’home o la dona dels teus somnis…

Gràcies a Déu, ja és una realitat

Has fet mai un trio?

No m’agraden les multituds

Una «pijada»

Iphone 6 Plus

Què t’excita d’un home o d’una dona?

Que hi hagi química

Un polític…

Per què no dos? Mahatma Gandhi i Winston Churchill

Què et posa nerviós?

Arribar tard als llocs

No pots amb…

La maldat

La teva «floreta» favorita…

Gràcies maco/a

Quina bandera no posaries mai al balcó: la senyera, l’espanyola, l’estelada…

L’estelada

Un adjectiu per identificar la teva ciutat (Roda de Berà)…

Preciosa

 

Sin título-1

Estic fins dalt

He de confessar que sóc incapaç d’entendre alguns missatges polítics sobretot quan, darrerament, s’està intentant fer creure que apostem per la transparència. Felicito els jutges i la policia per perseguir els delinqüents i els malfactors. De fet, per això els paguem el sou. O m’equivoco? Si és així, no entenc per què es pretén, des de sectors molts concrets de la política, polemitzar l’activitat judicial. Discrepo amb la teoria de la conspiració en el Cas Torredembarra, que ha desencadenat en la investigació del presumpte finançament il·legal de Convergència. Vull pensar que estem tots d’acord que s’investigui què fan amb els diners públics. Durant potser massa anys la mamella alimentava tothom i ningú es queixava. És cert. Eren temps de bonança econòmica. Hi havia «menjar» per a tothom. Ara, quan la gana estreny i l’atur és el gran protagonista a moltes famílies i continuem veient que alguns dels nostres representants polítics viuen a «cos de rei», la ciutadania es cabreja. I amb raó. Vull que hi hagi més jutges com el que instrueix el cas de corrupció de Torredembarra i els que no s’atemoreixen davant el poder polític i el sistema de les corrupteles i els suborns. Vull jutges i policies valents i, sobretot, honestos. Vull polítics honestos i una política transparent. Prou de tripijocs i que aquest partit cobreixi les misèries de l’altre a canvi de pactes de silenci que són, com a mínim, sospitosos. Hem de deixar treballar la justícia i sobretot confiar que ho fa bé. Ningú es pot enfadar quan s’envia a la presó aquells que s’aprofiten dels seus càrrecs públics per enriquir-se. Hauríem d’estar eternament agraïts a aquells que, directament o indirectament, aparten els malfactors. I no fem servir excuses de mal pagador. Fa riure dir que el jutge Josep Bosch, del Vendrell, està contra el procés sobiranista. Que no ens confonguin. De moment, i analitzant la feina del magistrat, entenc que s’està netejant un país que, durant massa anys, semblava un «cortijo» privat, on tres famílies s’alimentaven i els plebeus els feien la reverència mentre passaven gana. La màgia de la democràcia és que la impunitat no és eterna. Estic fins dalt de tanta rucada. Ara, a Tarragona tenim el cas Inipro. La culpa també és de la justícia?