Comença la Festa Major de Sant Martí d’Altafulla

Els actes centrals arribaran el cap de setmana vinent amb el pregó de la veïna Carme Vives, presidenta de Càritas Altafulla

Per . Actualitzat el

La Festa Major de Sant Martí d’Altafulla escalfa motors aquest cap de setmana. La ‘Saint Martins Fest’ serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la prèvia de la festivitat, aquest dissabte a partir de dos quarts de 12 de la nit al casal La Violeta. La vetllada serà amenitzada amb la música indie, rock alternatiu, i electrònica dels punxadiscos Dj. Demoda, Beat@min i Figa.

El diumenge serà el torn de la Cursa de Tardor, a partir de les 10 del matí, i de l’obertura del Museu, a les 12 del migdia. Altres actes previs al programa pròpiament dit seran la iniciativa ‘Per Festa Major, les entitats a les escoles’, amb els Diables, els Gegants, els Castellers, els Bastoners, i els Grallers, els pròxims dimarts, dimecres i dijous; les activitats habituals de la Biblioteca Municipal; i la presentació del llibre ‘Les paraules són punys’, de Jordi Martí i Font, que tindrà lloc el dijous a les 6 de la tarda també a la Biblioteca.

El tret de sortida oficial, però, no serà fins al dia 9 de novembre, amb els coets d’esclat i el repic de campanes, enguany de nou a la tarda, i el pregó. L’encarregada enguany de posar-li veu serà la veïna Carme Vives, una persona molt implicada en les festes del municipi que s’ha mostrat molt il·lusionada de ser la persona escollida. Carme Vives és la presidenta de Càritas Altafulla i va ser regidora a l’Ajuntament durant 12 anys. També és professora emèrita de la Universitat Rovira i Virgili.

La regidora de Festes, Alba Muntadas, ha destacat la participació de la Comissió de Festes i de les entitats en l’organització de la Festa Major, que ha fet possible programar més d’una seixantena d’actes. El programa s’allargarà oficialment fins al 15 de novembre, tot i que encara quedaran pendents les activitats de post festa, que es mantindran fins al dia 29. Durant tots aquests dies de festa, la ciutadania podrà gaudir de conferències, presentacions, exposicions, teatre, concerts, balls, esmorzars, vermuts, sopars, cercaviles, castells, correfocs, contacontes, i corre bars, entre moltes altres activitats.