Químics per un dia

300 estudiants participen en la segona edició del Teens’ Lab de BASF

Per . Actualitzat el

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili és l’escenari d’una nova edició del Teens’Lab que organitza la multinacional alemanya BASF. El col·legi Santa Teresa de Jesús de Tarragona ha estat l’encarregat d’inaugurar aquesta segona edició que pretén apropar als estudiants de secundària el món de la química i la investigació i així despertar el seu interès en aquest camp de cara a una futura sortida educativa i professional. Durant quinze dies, alumnes de segon cicle d’ESO de Tarragona, Reus, Vila-seca, la Canonja i el Morell realitzen una activitat anomenada «El laberint de les substàncies» on han de descobrir a través de diferents proves -densitat, pH o solubilitat- quin material amaga cada un dels 15 recipients que els monitors els hi faciliten. Tot seguit els estudiants visiten les instal·lacions del centre de producció de BASF per conèixer de primera mà la importància del sector químic a la nostra demarcació i les aplicacions que té la química a la nostra vida diària.

basf1

Teens’Lab va néixer a Alemanya de la mà de BASF i Tarragona es va convertir en el primer centre de producció fora del país germànic a adaptar la idea. La primera edició es va dur a terme el passat mes de gener. A més, es desenvolupa en col·laboració del projecte APQUA, una iniciativa educativa dirigida a tota la població, centrada en els productes i els processos químics.

basf2 basf6 basf5 basf4 basf3 basf2 basf1