El TAS de Salou estrena la seva dotzena temporada amb música, teatre i molt més

La programació pivota sobre cinc grans eixos: les propostes de gran format; les jornades de cant coral; els monòlegs; el teatre infantil i l’amateur

Per . Actualitzat el

La dotzena temporada d’espectacles i programacions culturals a Salou arrencarà el pròxim divendres 20 de novembre. En aquesta nova temporada la programació s’ha dividit en cinc grans blocs; el primer, amb artistes de primer nivell, s’encetarà amb l’obra Fer riure és un art en què Joan Pera celebra els seus 50 anys de professió amb una classe magistral sobre l’humor on explica els recursos i les claus per fer riure al públic. L’actor i en aquest cas director de l’obra, puja a l’escenari per explicar un seguit anècdotes, experiències, i vivències ompliran l’escenari. Cronològicament en l’apartat musical mediàtic en la nova temporada hi haurà estrelles de la música com el violinista libanès Ara Malikian (26 de novembre) nominat pels Latin Grammys al millor vídeo musical presentarà a Salou la seva darrera obra 15, en referència als 15 anys que fa que resideix a l’Estat espanyol i amb un repertori que incorpora des de peces del compositor Bach a la música dels Radiohead.

Però altres grans noms que passaran pel teatre de Salou. El teatre també tindrà espai amb altres obres com Pels pèls (dissabte 12 desembre). En l’apartat musical es repeteix l’estage de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) els dies 3 i 4 de gener. El 13 de febrer tindrà lloc el musical dirigit per Elisenda Roca 73 raons per deixar-te; seguida d’una actuació de gran format el 19 de març com és el xou de Carlos Latre, In live. El 2 d’abril Los Morancos presentaran l’espectacle Antónimos; el 30 d’abril Gisela y el libro mágico portarà a l’escenari un musical que repassarà les cançons més famoses de Disney. Aquest primer bloc finalitzarà el 14 de maig amb els Blaumut en concert.

Un segon bloc de la programació del TAS se centra al mes de maig amb les Jornades de Cant Coral. Són el context que permet a les diverses formacions de cor de Salou exposar els seus concerts en el marc del TAS, el referent cultural escènic del municipi. Durant el mes de maig tenen lloc totes les propostes que van des del cant escolar fins a concerts hi haurà la presència de cors més mediàtics com els Vakomba (participants al programa Oh happy day de TV3) que acompanyaran al Cor Jove Vila de Salou. En aquestes jornades participaran el Cor Infantil, Cor Mitjà i Cor Duorum de L’escola Municipal de Música de Salou i com a cor convidat el Cor de l’escola de música del Centre de Lectura de Reus. També actuaran les corals escolars de Salou: el Cor Crescendo, Cor de Batxillerat d’Arts escèniques i Conjunt instrumental Cluster. A més de l’actuació del Coro Vasco Ama-lur, Coral Eixàricia i Coral Alborada.

La tercera pota sobre la qual pivota la programació del TAS recau en els monòlegs, les anomenades «Sessions golfes», les quals, amb caràcter gratuït reuniran damunt de l’escenari tres obres: Tributo a Pepe Rubianes, el 17 de març de 2016; Diario de un cuarentón (7 d’abril de 2016) amb Andrés Torres, i Reeugenio. Reubicando al genio (5 de maig de 2016) amb Toni Climent.

Al TAS també hi ha una programació especialitzada per al públic infantil que enguany pivotarà al voltant de Les supertietes, adaptació de Contes infantils contra tot pronòstic d’Empar Moliner. Una segona obra serà La rateta que escombrava l’escaleta: un musical infantil modern, potent i molt treballat, des de les coreografies fins als vestuaris. També es representarà Els 3 llops i el porc ferotge, un divertit espectacle d’actors amb titelles on s’aprèn a relacionar-se i conviure amb les nostres pors, i, finalment, Històries de Tumbuktú, espectacle infantil i musical basats en contes tradicionals de diferents indrets. La música de Vivaldi acompanyarà en tot moment.

La darrera de les actuacions que es podran veure al TAS giren al voltant del teatre amateur amb les obres Cafeteria l’Amor de l’Associació Salou Teatre; Desemmarcats, companyia de l’IES Jaume I, i Neures, d’Steven Berkoff, amb la Companyia Nascuts de Tarragona.