El Cas Inipro avança amb la detenció de l’exgerent de l’IMSS

La Guàrdia Civil ha detingut aquest matí Antonio Muñoz, el qual hauria estat posat en llibertat aquesta mateixa tarda després de prestar declaració

Per . Actualitzat el

La investigació pel cas Inipro ha fet un nou pas aquest dilluns amb la detenció per part d’efectius de la Guàrdia Civil de l’exgerent de l’IMSS (Institut Municipal de Serveis Socials) de l’Ajuntament de Tarragona, Antonio Muñoz, que ja va dimitir del seu càrrec l’any 2013 després que es reconeguessin «errades administratives» en la contractació dels serveis de l’empresa Inipro per part del consistori tarragoní. La seva detenció i posterior posada en llibertat ha sorprès el consistori que, a través de la portaveu del govern, Begoña Floria, ha recordat que «hauria estat suficient amb una citació judicial, ja que Muñoz ja es va posar a disposició de la justícia la setmana passada», quan els agents policials van escorcollar durant hores les oficines de l’IMSS a la plaça de la Mitja Lluna de la ciutat tarragonina. La mateixa Floria, en roda de premsa aquesta tarda, ha reiterat la voluntat del consistori de col·laborar amb la investigació, si bé ha insistit en el fet que en el si de l’Ajuntament es pensa que tot quedarà en un no res, ja que «estem parlant d’irregularitats administratives, no pas de delictes penals».

El cas està en secret de sumari, però aviat es podria aixecar el secret d’actuació i conèixer el llistat de persones imputades, algunes d’elles que podrien ser del govern actual.

La CUP vol que el cas avanci «fins a tan amunt com calgui»

Per la seva banda, la CUP de Tarragona, formació que va presentar la denúncia als jutjats ara fa dos anys per destapar les irregularitats en la contractació d’Inipro per part de l’IMSS, ha fet públic un comunicat on es mostra «esperançada». Considera que l’actuació d’aquest dilluns «evidencia el progrés del procés d’investigació per tal d’esclarir el cas» i demana que la investigació avanci «fins a tan amunt com calgui de manera que es depurin totes les responsabilitats necessàries», alhora que mostra la seva preocupació envers «la manca de voluntat política per a evitar més casos d’aquest tipus».