Comença el curs de l’Escola Municipal d’Adults de Constantí

Destaca, la presència d’un alumnat amb una mitjana d’edat més jove en els cursos adreçats al món laboral, una altra de les novetats de l’oferta formativa

Per . Actualitzat el

L’Escola municipal d’Adults de Constantí ha iniciat aquesta setmana les classes del curs 2015-2016. Aquest servei municipal amplia la seva oferta formativa respecte al curs anterior, una oferta formativa que vol donar cobertura a un ampli sector de la població.

Tot i que encara continua obert el període de matriculació, de moment ja s’ha incrementat el nombre d’alumnes respecte del curs anterior, i es preveu que més de 400 alumnes participaran d’algun dels cursos i tallers que s’ofereixen des d’aquest servei municipal que es consolida com un espai formatiu i integrador. Els cursos de català i anglès continuen sent els més demandats, i a més, aquest any per primera vegada s’ofereix el curs de català de Nivell C2. Pel que fa a l’anglès, aquest any es tornaran a oferir quatre nivells.

Destaca a més, la presència d’un alumnat amb una mitjana d’edat més jove en els cursos adreçats al món laboral, una altra de les novetats de l’oferta formativa. En aquest sentit s’ofereixen cursos de prevenció de riscos laboral en l’àmbit de la Indústria Química, un curs de manipulació d’aliments, i un curs de cures pal·liatives. També s’ha pogut constatar un increment d’alumnes que cursaran els cursos a distància de l’IOC (Departament d’Ensenyament), per a obtenir el graduat en Educació Secundària, Batxillerat o el curs de preparació a la prova d’accés als Cicles Formatius de Grau Superior. L’Escola d’Adults manté dintre de l’oferta formativa l’Aula Mentor, un sistema formatiu depenent del Ministeri d’Educació, obert, lliure i a distància que ofereix una àmplia oferta de cursos de qualitat (més de 100) i que permetran desenvolupar la formació en diferents àmbits (social, sanitari, turisme, medi ambient, empresa, informàtica).

L’objectiu principal de l’Escola és oferir formació a aquelles persones que no han pogut fer-ho abans, i sobretot col·laborar en la millora de les necessitats formatives per tal de permetre l’accés al mercat laboral i millorar la situació sociolaboral. A banda de la Formació reglada, l’oferta formativa es complementa amb els habituals tallers com el de cuina, patchwork, Història o memòria, cursos que han tingut una gran acceptació els darrers anys.