Cuina d’altura a Altafulla: Bruixes de Burriac by Jaume Drudis

Per . Actualitzat el

Bruixes de Burriac és el restaurant gastronòmic de l’hotel Gran Claustre d’Altafulla que ocupa un espai minimalista i elegant, amb entrada independent de l’hotel. Disposa d’una innovadora cuina oberta que permet el comensal seguir en directe la cocció dels seus plats, elaborats des de desembre de 2013, amb molta professionalitat i mestratge, pel prestigiós xef Jaume Drudis, dintre d’una línia de cuina mediterrània amb tocs afrancesats i de mercat, basats en acurats mètodes de cocció i amb ingredients de proximitat.

Al capdavant del menjador, que contrasta modernitat amb el conjunt arquitectònic antic, amb pedra vista que li atorga un ambient distingit i alhora molt agradable, està Marcel Casasús, que exerceix també de sommelier. El celler és ampli i acull unes 80 referències de vins i caves.

La participació en les tot just acabades Jornades Gastronòmiques del municipi ens ha permès gaudir d’un singular menú que ha fet les delícies dels comensals d’aquest restaurant que està considerat com un dels més destacats de la nostra Costa Daurada.

El menú seleccionat per aquestes Jornades, dissenyat per en Jaume Drudis, començava amb l’aperitiu de la casa; com a entrant, sopa de farigola i jardí de verduretes de tardor, crocants o galet farcit de rostit de pollastre eco gratinat lleuger i suc de cocció o petit empedrat i llom de bacallà, tomàquet de cor de bou i galeta de regalèssia; de plat principal, cassoleta de pop amb patates, rouille de safrà torrat i oli de pinyó o llobarro i llamàntol, vapor de fragàncies camèlies i poma i cremós d’avellanes o royale de vedella estofada melosa en vi negre D.O. Priorat i Bercy. De postres, camí dolç de fruits i cítrics o mokaEcuador, merengue sec, pols d’ametlla i nous madurades o formatges. Tots aquests plats estan a la carta.

bruixes