Ramón García Rodríguez és el nou director general en funcions del Port de Tarragona

García és funcionari en excedència del cos d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de l’Administració de l’Estat

Per . Actualitzat el

Aquesta dimecres a la tarda el Consell d’Administració del Port de Tarragona, en sessió ordinària, ha ratificat la proposta del president Josep Andreu de nomenar a Ramón García Rodríguez com a nou director general en funcions del Port de Tarragona. Ramón García substitueix a Francesc Sánchez Sánchez fins ara director general i que s’incorpora al Port de València d’on provenia en situació d’excedència.

Tanmateix el Consell d’Administració, per unanimitat, ha volgut reconèixer a Francesc Sánchez els seus anys de treball, dedicació i compromís amb el desenvolupament del Port de Tarragona.

RAMÓN GARCÍA RODRÍGUEZ

Nascut a Alacant el 1962, és enginyer de Camins, Canals i Ports per la Escuela Técnica Superior Ingeniería de Caminos, Canales y Puertos de Valencia; MBA per la Universitat Rovira i Virgili; i Programa de Desenvolupament Directiu per l’IESE. Ramón García treballa, des de l’any 1989, al Departament d’Infraestructures de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), i n’ha estat director d’Infraestructures des del 2011. García és funcionari en excedència del cos d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de l’Administració de l’Estat.

Al llarg de tota la seva trajectòria professional a l’APT ha participat en el disseny, execució i desenvolupament de les principals obres que s’han dut a terme al Port de Tarragona, en les últimes dècades, com l’ampliació dels molls de la Química i d’Andalusia; la construcció de la terminal intermodal; l’electrificació i implantació del tercer fil a l’accés ferroviari del Port; la prolongació del dic de Llevant; la construcció del contradic, del pont mòbil i dels molls de Galícia, Cantàbria, Alcúdia i Navarra; la reordenació de la zona del Serrallo i la construcció de l’edifici de la llotja de pescadors.

Ramón García és una persona molt reconeguda i valorada professionalment tant a dins de l’organització de l’APT com en tota la comunitat portuària del Port de Tarragona.