L’Estat ratifica per escrit el suport econòmic als Jocs 2017

El Consejo Superior de Deportes finança el certamen esportiu amb 3,4 MEUR. També col·laborarà en el disseny dels nous equipaments i en la promoció dels Jocs davant els organismes internacionals

Per . Actualitzat el

El president del Consejo Superior de Deportes (CSD), Miguel Cardenal, i l’alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, han signat avui a Tarragona el conveni de col·laboració mitjançant el qual el Consell Superior d’Esports va a finançar amb 3,4 milions de € els Jocs del Mediterrani de 2017. Aquesta aportació econòmica es complementa amb les exempcions fiscals previstes per la llei, ja que aquest esdeveniment va ser declarat “esdeveniment d’excepcional interès públic” l’any 2014.

Miguel Cardenal ha afirmat: «Estic molt content i satisfet per la signatura d’aquest conveni. El Govern sempre ha mantingut la convicció que els jocs es farien i que sortirien tan bé com sigui possible. L’exempció fiscal juntament amb les aportacions econòmiques que hi hauran converteixen el CSD en l’organisme que més aportació fa a aquesta important competició esportiva».

«Estem convençuts que els Jocs seran un gran benefici per a Tarragona i la seva població, i per això aquest és el primer esdeveniment de la legislatura que ha comptat amb una aportació econòmica per la nostra banda», ha afegit Cardenal al final de l’acte, en el qual també ha participat el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra.

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, ha dit: «En primer lloc vull mostrar el meu agraïment al CSD. Avui és un dia important perquè s’ha posat de manifest un consens institucional i polític imprescindible per a la celebració dels Jocs del Mediterrani».

«Per a nosaltres és vital perquè garanteix la continuïtat de les obres i de la construcció de les infraestructures que permeten que seguim complint els terminis. Clarament, el Govern de l’Estat està amb els Jocs i s’implica amb ells», ha conclòs l’alcalde tarragoní.

A més de les quantitats econòmiques, el CSD col·laborarà en el disseny dels nous equipaments esportius i en la remodelació dels ja existents, promocionarà l’esdeveniment davant les federacions esportives nacionals i internacionals i desenvoluparà programes de tecnificació esportiva en els municipis i subseus dels Jocs.