Comença la temporada de tardor de teatres amb ‘Dejad el Balcón Abierto’

La companyia tarragonina TeclaSmit obre la programació que compta amb més de vint espectacles

Per . Actualitzat el

Dejad el balcón abierto amb TeclaSmit i Mahler i els Kindertotenlieder amb l’Orquestra Camera Musicae, obren la programació de tardor de teatres de Tarragona aquest cap de setmana. Totes dues propostes estan incloses amb els espectacles professionals que sumen fins a vint propostes i són treballs fets des del territori. En primer lloc, la companyia de teatre ha optat per mostrar-nos part de l’obra poètica, dramàtica i també musicada de Federico Garcia Lorca; que es farà dissabte 24 a les 21.30 h i que s’ha inclòs en el conjunt d’actes que se celebren amb motiu dels 80 anys de la visita de l’autor a la ciutat. Sota la direcció de Sergi Xirinacs, onze actrius interpretaran fragments de Yerma, la Casa de Bernarda Alba, Mariana Pineda i Bodas de Sangre, entre d’altres.

D’altra banda, l’Orquestra Camera Musicae ens proposa diumenge 25 a les 18.30 h un concert de Mahler on s’interpretaran les seves peces més conegudes. Així mateix, la temporada de teatres continua amb el plat fort el divendres de la setmana vinent, amb Terra baixa i Lluís Homar al capdavant; i d’altres propostes com Pels pèls, Vilafranca, Olivia i Eugenio amb Concha Velasco, la màgia d’Anthony Blake, o l’humor de Vol Ras, entre d’altres.

Per segon any consecutiu la programació també inclou dos espectacles del Festival “El Més Petit de Tots”, d’una banda Concert per a nadons, que com diu el seu nom podrem veure com els més petits se senten absolutament captivats per la música i Wanikan, una història formada per imatges, sense paraules i amb molt d’humor per a un públic molt concret: els nens i les nenes de 2 a 5 anys.

Pel que fa a la música, la dansa i l’òpera, ja hem avançat que Le Nozze de Figaro serà l’òpera d’aquesta tardor, un treball complet de Mozart on la trepidant comèdia al voltant de la celebració d’una boda, no deixa a ningú intranquil. Pel que fa a la dansa tindrem un espectacle únic amb ballarins d’arreu d’Europa de la companyia Danzatz sota el nom de Flash!. I la música tindrà com a protagonista de la música més actual el concert de Harrison Ford Fiesta que presentaran el seu primer àlbum.

Una programació variada i per a tots els públics acompanyada d’un munt d’activitats complementàries, tant de dinamització com formatives (Fòrum de l’Espectador, assajos oberts, exposicions, etc.), que fonamenten el programa cultural i de servei dels Teatres de Tarragona. Un projecte de tots i per a tots.