El llegat dels Jocs arriba als alumnes de secundària a través d’un concurs

Els centres educatius podran presentar les seves millors propostes, basades en tecnologia, pràctica esportiva o medi ambient

Per . Actualitzat el

Els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 arriben als alumnes d’educació secundària a través d’una nova activitat del Projecte Educatiu vinculada a la Taula Estratègica del Llegat dels Jocs. Després de l’èxit de participació del concurs de dibuix de la mascota de Tarragona 2017, on més de 10.000 alumnes van dibuixar la seva proposta, els Jocs Mediterranis i Tarragona Impulsa presenten ara un concurs d’idees sobre el llegat dels Jocs al territori dirigit als alumnes de centres de secundària (ESO, batxillerat i cicles formatius).

Aquesta nova activitat del Projecte Educatiu, que tindrà un abast d’uns 150 centres d’educació secundària del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, s’ha presentat avui a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili. L’acte ha comptat amb la presència del Degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV, el Dr. Lluís Marquès, el tinent d’alcalde dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, i la dinamitzadora de la Taula Estratègica del Llegat dels Jocs Mediterranis, Berta Cerezuela.

El concurs d’idees busca les millors propostes d’accions vinculades al llegat dels Jocs, com per exemple campanyes sensibilitzadores, projectes cooperatius o aplicacions tecnològiques, entre altres. Les idees proposades han d’estar emmarcades en una de les tres categories del concurs: tecnologia, pràctica esportiva o medi ambient. Els centres educatius participants seleccionaran les seves tres millors idees, una per cada categoria, i les presentaran a l’organització dels Jocs a través d’una fitxa descriptiva. L’organització dels Jocs Mediterranis i Tarragona Impulsa escolliran les 9 idees guanyadores, tres per cada categoria, les quals es presentaran públicament a final de curs, rebran un obsequi i gaudiran de formació i assessorament per desenvolupar els seus respectius projectes.

Cal destacar que també es pot participar en el concurs a través de l’Aula Virtual enviant un correu a educatiu2017@tarragona.cat

Nou curs acadèmic

El Projecte Educatiu dels Jocs afronta el seu segon curs amb l’objectiu de mantenir i ampliar el gran impacte que va tenir en el seu primer curs acadèmic. D’una banda, enguany s’ha dissenyat el portal web www.educatiu2017.cat que aglutinarà totes les activitats impulsades des dels professors promotors. De l’altra, es crearà la figura del “Centre promotor dels Jocs Mediterranis”, dirigit a tots els centres educatius que disposen de la figura del professor promotor a les seves aules i impulsin activitats vinculades als Jocs entre els escolars.

En aquest nou curs es continuarà apostant per la formació dirigida a professors promotors i professorat d’Educació Física (en col·laboració amb les federacions catalanes a través del Consells Esportius). També se seguirà promocionant esports minoritaris dels Jocs. Cal recordar que en aquest primer curs de Projecte Educatiu, els Jocs han realitzat formació en bàdminton al municipi d’El Morell, esgrima a La Selva del Camp o de tennis de taula a Valls, entre altres.

Vinculada a la Taula Estratègica del llegat

Aquesta nova activitat del Projecte Educatiu neix de la Taula estratègica per la dinamització econòmica i la reactivació de l’ocupació mitjançant les oportunitats generades pel llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, una iniciativa promoguda des de l’Ajuntament de Tarragona a través de Tarragona Impulsa i amb la col·laboració de la Fundació Tarragona 2017. El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu en el marc d’un Programa Operatiu de l’objectiu d’Inversió en Creixement i Ocupació dels FSE, per al període 2014-2020.

De la mà amb la URV

El Projecte Educatiu dels Jocs Mediterranis està coordinat pel grup @RGET del Departament de Pedagogia de la URV, encapçalat pel Degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, el Dr. Lluís Marquès, i el Dr José Cela; i supervisat pel Departament d’Esports de Tarragona 2017.

El PEJM2017 compta amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i amb la implicació dels següents agents:

· URV. Direcció i coordinació del Projecte.

· ICE de URV. Gestió de formació de professorat i assessorament.

· Centres educatius. Tots els municipis seus i centres educatius dels abast dels Serveis Territorials d’Ensenyament (primària i secundaria).

· IMET. Participació en el procés de redacció i inclusió d’activistes pròpies de l’IMET al Projecte.

· Consells Esportius. Formació de professorat. Participació en la gestió i organització d’esdeveniments vinculats a la promoció d’esports i hàbits saludables.

· Federacions. Formació de professorat. Activitats de promoció esports.

· Alumnes estudiants dels graus d’Educació Infantil i Educació Primària de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la URV.

· Alumnes estudiants Cicles Formatius activitat física i esport.

El video explicatiu del concurs d’idees es pot consultar aquí: https://vimeo.com/tarragona2017/concursllegat