L’Orquestra Camera Musicae recull els fruits d’una dècada de treball intens

Amb una programació que inclou una cinquantena de concerts per a la temporada 2015-16, la formació que dirigeix Tomàs Grau s’envolta d’artistes de primer nivell com la soprano Marta Infante o el baríton Àngel Òdena

Per . Actualitzat el

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) ha presentat la temporada de concerts 2015-2016. La formació de Tarragona que lidera Tomàs Grau donarà el tret de sortida a la temporada del seu desè aniversari amb un programa titulat Mahler i els Kindertotenlieder. Aquest concert, centrat principalment en l’obra del compositor austríac, s’escoltarà el pròxim diumenge 25 d’octubre, a dos quarts de set de la tarda, al Teatre Tarragona i dos dies després, el dimarts 27 d’octubre, a les nou del vespre, al Teatre Fortuny de Reus.

Camera Musicae s’acompanyarà per a l’ocasió de la veu de la reconeguda mezzosoprano Marta Infante. repetint així la col·laboració després d’una primera experiència positiva la temporada 2012-2013, en què van abordar conjuntament un programa barroc (Vivaldi Opera), en format cambrístic, que va portar-los a escenaris com el Palau de la Música Catalana o el Real Coliseo de Carlos III de San Lorenzo del Escorial, a Madrid.

Per festejar el seu desè aniverari, l’Orquestra Camera Musicae comptarà enguany amb la col·laboració, en diversos dels seus programes, d’artistes com Asier Polo, John Rutter, Salvador Brotons, Núria Rial, Àngel Òdena, Massimo Spadano, l’Orfeó Català, José R. Pascual-Vilaplana o Miquel Ramos, entre altres.

Amb una cinquantena de concerts repartits al llarg de la temporada 2015-2016 i cicles de concerts estables al Teatre Tarragona i al Palau de la Música Catalana, on l’OCM programa per quart any consecutiu una temporada de concerts de producció pròpia, Camera Musicae es perfila com una de les formacions orquestrals més actives del país i amb major projecció. Els músics que la integren, formats en bona part a les escoles superiors de música del nostre país i amb experiència en orquestres i formacions de cambra de diversos països europeus, troben en l’OCM una orquestra professional jove però amb prou bagatge per desplegar un total de deu produccions diferents al llarg d’una mateixa temporada. Algunes de les quals, de caràcter extraordinari, com el programa titulat El Rèquiem de Fauré i la Quarta de Txaikovski que el març de l’any vinent servirà per festejar el desè aniversari de l’OCM al costat de dos reconeguts solistes internacionals: Núria Rial (que ja ha col·laborat anteriorment amb Camera Musicae) i el baríton tarragoní Àngel Òdena.