La Tàrraco mai vista, en un documental de TVE

TVE emet aquest dissabte un increïble documental sobre Tàrraco (La 2 a les 17.05h). A més s’ha creat una app de realitat augmentada que mostra com va ser la ciutat al segle II

Per . Actualitzat el

Televisión Española emet aquest dissabte (La 2, a les 17:05 h) un espectacular reportatge que mostra amb detall com era la ciutat de Tàrraco en tot la seva esplendor al segle II. La cinta forma part d’una sèrie documental anomenada ‘Ingeniería Romana’ que dedica el capítol ‘Ciutats’ a Tàrraco. Aquest documental, coproduït per TVE, Digivisión i Structuralia, incorpora la tecnologia més avançada en realitat augmentada i en tractament 3D de la imatge, fet que permetrà gaudir d’imatges i recreacions mai no vistes de la Tàrraco.

La tecnologia aplicada en la producció d’aquest espectacular documental ha permès a més desenvolupar una aplicació (app) que servirà perquè els visitants i turistes de Tarragona puguin conèixer de primera mà, a través de la realitat augmentada i la reconstrucció en 3D, com era Tàrraco i com hi vivien els seus habitants. Aquesta aplicació per a mòbils i tauletes ha estat desenvolupada per l’empresa Imageen.

La preestrena d’aquest documental es durà a terme avui dimarts, a les 19.00 hores, al Teatre Tarragona.