Els ceps protagonitzen la cuina de Giorgio a l’octubre

El tartufo bianco és un producte molt singular conegut com el «diamant de la gastronomia»

Per . Actualitzat el

Aprofitant la temporada dels bolets a la tardor, durant aquest mes d’octubre la cuina del restaurant Giorgio, a Calafell, té com a protagonistes els ceps, que mariden divinament amb les clàssiques elaboracions d’aquest mític establiment de cuina mediterrània i italiana.

Des de 1968 Giorgio Serafini i la seva esposa Sabine ofereixen la millor cuina artesanal i autèntica, amb una matèria primera impecable i treballada amb veritable passió… Molts productes tenen de procedència el seu propi hort, de manera que són Km. 0.

Durant els mesos de novembre i desembre és la tòfona blanca, portada del seu país, més concretament de Péssaro, la que aromatitza els seus exquisits plats. El tartufo bianco, com se l’anomena a Itàlia, és un producte molt singular conegut com el «diamant de la gastronomia», per l’elevadíssim preu que té. La seva cotització se situa entre els 4.000 i els 6.000 euros el quilogram i, de vegades, més encara. Per això són pocs els restaurants que ofereixen l’autèntica tòfona blanca.

Recordem que el seu restaurant, ja fa molts anys, va ser un dels pioners a donar a conèixer a Catalunya aquest «diamant culinari». D’aquesta manera, cada any el restaurant Giorgio es converteix, les setmanes prèvies al Nadal, en la «catedral del tartufo bianco».

Però mentre esperem aquest esdeveniment són els ceps els que se sumen a l’oferta culinària de l’establiment: l’amanida de ceps, carbassó amb ceps i salsa de ceps, crep amb salsa de ceps i mozzarella de búfala i risotto de ceps són, entre altres, les delícies que aquests dies podem assaborir a Giorgio.

 

GIORGIO plat1plat2 plat3 cartell-giorgio