Dia Internacional del Càncer de Mama

A Tarragona es celebra amb diferents actes, que començen avui a les 19 h de la tarda a la Plaça de la Font

Per . Actualitzat el

Avui, dia 19 d’octubre, es celebra el Dia Internacional del Càncer de Mama. L’Associació Espanyola Contra el Càncer informa que anualment es detecten al voltant de 25.000 nous casos de càncer de mama. Aproximadament una de vuit dones ho pateixen al llarg de la seva vida.

Què és?

El càncer de mama es produeix quan s’origina un tumor maligne en el teixit de la glàndula mamària i les cèl·lules del tumor envaeixen els teixits al voltant ella i tenen la capacitat de fer el mateix amb altres òrgans. Les cèl·lules tumorals poden disseminar-se a través de la invasió directa o bé a través del transport que efectuen els vasos limfàtics i sanguinis.

Quins són els símptomes?

L’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) indica que “en fases precoces de la malaltia, el càncer de mama no sol produir cap tipus de símptoma”. Si no es detecta a través dels programes de cribratge, com les mamografies, els símptomes solen ser l’aparició d’un nòdul o bony, dolor a la mama o canvis en el color i mida en la mateixa, variacions en el mugró i menor mobilitat a la mama quan s’aixequen els braços.

 

El Tarraco August Rotary Tarragona i l’Associació Espanyola Contra el Càncer han programat un seguit d’actes per celebrar aquesta efemèride, durant tot el mes d’octubre.

Dilluns 19 d’octubre a les 19h – Plaça de la Font

Il·luminació de color de rosa de la façana de l’Ajuntament.

Dimarts 20 d’ocutbre – Club de Golf Costa Dorada Tarragona

A les 10 h – 4rt Open Femení de Golf “Pink Loop”

A les 13,30 h – Inauguració de l’Exposició i venda de quadres de pintors de Tarragona i província, tot el recollit es donarà integrament a la investigació i programes d’ajuda a malalts del càncer de mama. L’exposició estarà oberta des del 20 d’octubre fins el 22 de novembre.

Diumenge 25 d’octubre a les 9,15 h – El Serrallo

IV Carrera contra el Càncer de Mama en la zona portuària, 5 i 10 km.

Inscripcions online: www.athleticevents.net

Inscripcions presencials a l’AECC, Avda. Ramon i Cajal 29, 1erA de 8 h a 14 h i a Bikila Tarragona, Francesc Macià, 5

Dijous 29 d’octubre a les 20 h – Seminari de Tarragona

Taula rodona ‘Els nous sistemes de diagnòstic i tractaments personalitzats contra el càncer de mama’. Dra. Isabel Rubio, Cap de servei de la Unitat de Cirurgia i Patologia mamària de la Vall d’Hebron.

Cava i càtering.

Aportació solidaria: 10€

 

Des d’el NotíciesTGN ens sumem a aquesta iniciativa i volem dónar molta força i molts d’ànims a les dones que la pateixen.