Estrelles Michelin contra la malaltia

Restauradors tarragonins reconeguts amb Estrella Michelin elaboraran el menú del 5è Sopar contra el càncer i la leucèmia el dia 6 de novembre

Per . Actualitzat el

Un any més el complex educatiu de Tarragona (antiga Laboral) acollirà el V Sopar contra el càncer i la leucèmia que reuneix els restauradors amb estrella Michelin de la demarcació de Tarragona, Joan Bosch, de Can Bosch; Diego Campos, de Rincón de Diego; Fran López, del restaurant Villa el Retiro, i Jeroni Castell de les Moles encapçalaran el cinquè sopar contra el càncer i la leucèmia que es realitzarà el pròxim divendres, 6 de novembre, a partir de les 21.30 hores.

Els fons que es recaptin en aquest sopar es destinaran a les entitats de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i a la Fundació Carreras Contra la Leucèmia.

El sopar s’ha convertit en un acte referent a la ciutat de Tarragona per a la Lliga Contra el Càncer, i la Fundació Carreras Contra la leucèmia, ja que en les anteriors edicions no només ha aconseguit atraure públic de la ciutat, sinó també de les poblacions de les comarques tarragonines i d’alguna població de fora de Catalunya.

Aquelles persones que hi vulguin participar poden fer-ho a través de la Caixa, fent un ingrés al número de compte 2100-3510-76-2200196217 indicant el nom o trucant per telèfon al 977 23 24 24 de la Lliga Contra el Càncer per tal de fer la reserva i abonar el tiquet a l’entrada. El preu del sopar és de 40 euros per persona i cal recordar que les taules completes són de 6 persones.

Un menú gastronòmic amb estrella

El sopar s’iniciarà amb uns aperitius compostos per encenalls de pernil ibèric amb pa amb tomàquet per part d’Avicsa.

Els aperitius elaborats per Jeroni Castell: hot-dog de tonyina amb pa al vapor i romesco picant, tapa variada i vermut servit en copa i cucurutxo de pa amb tomàquet i pernil. Els elaborats per Diego Campos: bombó de foie i mousse de formatge fresc, pernil ibèric, compota de ceba i quicos; brioix al vapor fegit amb verduretes, gambes i shisho amb maionesa de quimtxi, i ànec a la taronja. L’elaborat per Àngel Jiménez: bunyols de bacallà sobre romesco fred, i l’elaborat per Marco Borromeo: esferificació de menta amb mousse de roquefort i vidre de remolatxa.

El primer plat anirà a càrrec de Fran López de Villa Retiro i serà quallada de parmesà, pollastre a baixa temperatura, all negre i bolets. El plat principal, elaborat per Joan Bosch, de Can Bosch serà jarret de vedella a baixa temperatura amb cremós de carabassa i verdures de tardor.

El prepostre de Gabri Olivier, gelat de marron glacé sobre llit de pomes i gotes de vi. I el postre de Marco Carreiro de Pastissos de Crema, macarron de gerd, iogurt, i menta. El sopar acabarà amb els cafès i els petits fours.