El president de Catalunya no està sol

Milers de persones, entre ells uns 400 alcaldes d’arreu del país, es concentren davant del TSJC en senyal de suport a l’imputat Artur Mas per la consulta del 9-N

Per . Actualitzat el

El poble català ha donat una mostra més de cultura democràtica exemplificant el seu suport al president en funcions de Catalunya, Artur Mas, que aquest dijous al matí ha prestat declaració com a imputat al Tribunal Superior de Justícia acusat d’un delicte de desobediència per la celebració de la consulta popular del 9-N de 2014. Milers de persones de tot Catalunya, entre ells 400 alcaldes (uns 70 de les comarques tarragonines), s’han concentrat a les portes dels jutjats com a mostra suport a les institucions catalanes i com a rebuig a la imputació d’Artur Mas i l’exconsellera de Governació, Joana Ortega, i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que ja van declarar dimarts passat.

Els alcaldes –que lluïen la vara alçada en senyal d’afirmació del seu suport institucional–, càrrecs institucionals i dirigents polítics de diverses formacions de tot l’arc ideològic sobiranista d’entitats sobiranistes han format part de la comitiva que ha acompanyat el president en funcions fins a la porta del Palau de Justícia en una jornada, el 15 d’octubre, que ha coincidit amb els actes d’homenatge al president Lluís Companys el dia que es commemoren els 75 anys del seu assassinat a mans d’un escamot franquista. A la sortida de Mas del tribunal la gent la rebut amb crits «d’independència», «president» i «tots som Mas».

Mas ha declarat com a imputat per presumptes delictes de desobediència, malversació, prevaricació i usurpació per haver posat les urnes el 9-N incomplint, segons l’acusació, l’ordre del Tribunal Constitucional de suspendre la consulta ciutadana. En el si dels manifestants, i Mas també ho deixat caure en la seva posterior roda de premsa al Palau de la Generalitat, ja es parlava d’incomplir la resolució del TSJC si al final aquest decideix inhabilitar al president i les dues conselleres per a l’exercici polític.

 

alcaldes3 alcaldesriudecanyes alcaldes4