A tot ritme…

L’Associació de Músics de Tarragona (AMT) fa un salt de gegant amb la posada en marxa de bucs d’assaig a l’emblemàtica Capsa de Música

Per . Actualitzat el

A Tarragona hi ha una associació que treballa per aconseguir que anar a un concert sigui una cosa tan normal i quotidiana com anar al cinema, al teatre, prendre una copa o anar a la platja a l’estiu i perquè la música ocupi l’espai que es mereix dins de la cultura en la nostra societat.

Parlem de l’Associació de Músics de Tarragona, una entitat sense ànim de lucre que va néixer a Tarragona l’any 1999 per defensar i aglutinar els interessos dels músics i grups d’arreu de les comarques tarragonines. Segons Miguel Alberto Cruz, president de l’AMT, «des dels sus inicis, l’objectiu de l’entitat ha estat convertir-se un espai on intercanviar idees i bastir estratègies de difusió de la música per sensibilitzar tots els sectors de la societat i alhora afavorir i facilitar el camí cap a la professionalització dels músics de casa nostra».

Amb una filosofia associativa, l’AMT ofereix assessorament i busca la complicitat dels músics i de persones implicades en projectes musicals a través de diverses activitats que ja s’han fet un lloc en l’esfera cultural de la ciutat.

Capsa de Música

Parlar de l’AMT és parlar de la Capsa de Música, un terme que ja s’associa tant a iniciatives innovadores com a programació estable. Es tracta d’un equipament municipal destinat a la creació i difusió de la música, un espai sonor obert a propostes en tots els formats musicals. Presenta una programació estable de concerts, entre els quals destaca, el dia 17 d’octubre, el de Max Sunyer Trio que presentarà el seu nou disc Illa Imaginada, a les 23 hores.

Recentment ha estrenat una pàgina web on es pot conèixer tota la programació: www.capsademusica.com.

Concurs DO Tgn

Una de les activitats més reconegudes de l’AMT és el concurs DOTGN, una de les convocatòries més destacades dins la programació musical i cultural, no tan sols de Tarragona sinó de l’Estat espanyol. El concurs, que aquest any arriba a la 25a edició, és un dels més ben dotats del panorama espanyol i ha estat la plataforma de llançament de grups com Ivory o Harrison Ford Fiesta, entre molts i molts altres.

Bucs d’assaig

Aquest passat mes de juny han començat a funcionar els bucs d’assaig, oberts a tots els grups i músics que necessitin un espai per assajar. Es tracta de tres bucs d’assaig que estan ubicats a la planta 1 -P1 de la Capsa de Música. El Buc 1 té unes dimensions de 15,32 m2, i està totalment equipat; el Buc 2 té de 21,26 m2 i el Buc 3 20,04 m2, sense equipar. Tots estan dotats d’aire condicionat. Els horaris són flexibles. Per més informació es pot consultar la web de la Capsa de Música.

Actualment l’AMT disposa de 690 associats de tota la demarcació de Tarragona, els quals poden aportar les seves idees i iniciatives i beneficiar-se de tots els avantatges que ofereix l’associació, tant en formació com en assessorament i acompanyament.