Visionaris del peix blau

Per . Actualitzat el

Ara fa uns 10 anys, quan l’activitat pesquera a Tarragona estava en risc de desaparèixer, la direcció de la Confraria de Pescadors va tenir una visió. Va signar un acord amb una gran distribuïdora, Pescanova, decisió que va garantir una estabilitat a llarg termini en la comercialització a gran escala de les sardines i els seitons que es pesquen a les nostres costes. El contracte amb Pescanova va ser força criticat en el seu moment, ja que els majoristes i els mateixos pescadors van perdre bona part del control que exercien sobre el gruix de les captures i, el més important, el control dels preus. Una dècada després, i no sense haver passat dificultats, s’ha demostrat que aquella visió de la direcció de la Confraria ha esdevingut un autèntic encert. Un autèntic salvavides per a la Confraria i per al conjunt de la flota pesquera del Serrallo, ja que ha garantit la seva estabilitat econòmica.

En aquest període, Tarragona ha experimentat millores continuades en les seves instal·lacions, ha incorporat innovació en els sistemes de triatge i manipulació del producte i ha assolit una major projecció comercial de la seva marca de qualitat. En un món, el pesquer, cada vegada més competitiu i globalitzat, el peix blau de Tarragona es troba en una posició privilegiada i amb perspectives positives de futur.

En els pròxims mesos la Confraria de Pescadors, amb el suport econòmic de la Unió Europea i logístic de l’Autoritat Portuària de Tarragona, farà un important pas endavant que obrirà encara més el mercat al peix blau de casa nostra. La direcció de la confraria creu que, amb aquestes millores, l’equipament estarà en disposició de captar l’atenció de nous distribuïdors d’àmbit estatal i internacional, en la línia de Pescanova, que s’interessaran per la qualitat del peix blau de Tarragona. Ara ja és el més venut a Espanya (només té difícil entrada en el mercat basc i cantàbric). I va camí de ser l’autèntic referent a la Mediterrània.