La família Bonet dóna l’escultura Pau Casals de Josep Viladomat a l’Auditori Pau Casals

La peça s’instal·larà diumenge a l’Auditori abans del concert dels pianistes Narcís Bonet i Jordi Camell i la soprano Hélène Giraudier

Per . Actualitzat el

La figura de Pau Casals serà la protagonista del concert que es farà a l’Auditori Pau Casals aquest diumenge 18 d’octubre, a les 12 del migdia. I ho serà per dues raons importants. D’una banda, per l’acte que es farà abans del concert, a dos quarts de dotze del matí. En concret, al vestíbul de l’Auditori, s’inaugurarà l’escultura de Josep Viladomat Pau Casals, donada pels fills de l’arquitecte Lluís Bonet i Garí (Argentona, Maresme 1893 – Barcelona 1933). Cal dir que un d’ells és, precisament, Jordi Bonet i Armengol, arquitecte de l’Auditori Pau Casals.

D’altra banda, el concert que començarà les 12 anirà a càrrec dels pianistes Narcís Bonet (un altre dels fills de Lluís Bonet) i Jordi Camell, juntament amb la soprano Hélène Giraudier. Aquests tres intèrprets oferiran un programa amb obres de Pau Casals i del mateix Narcís Bonet.

Jordi Camell, pianista, interpretarà sis peces per a piano de Pau Casals, entre les quals hi ha Pàgina íntima (1898), i Prélude (1946). Jordi Camell (Llorenç del Penedès) és un pianista de llarg recorregut format a Tarragona, Barcelona, París i Londres i dotat d’una marcada capacitat de comunicació i claredat en l’exposició artística. Ha editat a la World Premiere Recording la Integral per a piano de Pau Casals (Columna Música, 2012). Jordi Camell desenvolupa en paral·lel una intensa activitat pedagògica. Actualment és professor de piano i Cap del Departament de Música Clàssica i Contemporània de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

A la segona part del programa hi intervindrà el pianista Narcís Bonet, acompanyat per la soprano Hélène Giraudier, i interpretaran Quatre cançons de bressol populars catalanes; Diades d’amor, Dues cançons populars catalanes per a piano i Haidé.

Narcís Bonet va néixer a Barcelona l’any 1933. Va fer els seus primers estudis musicals sota el guiatge de Joan Massià (piano amb Maria Carbonell), Joan Llongueres i Eduard Toldrà, el qual va signar la seva presentació al públic del Palau de la Música Catalana, a 13 anys, com a pianista i compositor. La seva densa trajectòria musical s’ha manifestat en el camp de la composició, l’acompanyament, la direcció d’orquestra, l’organització, la difusió i la gestió musicals, i particularment l’ensenyament, sense oblidar la seva acció constant al servei de la cultura catalana.

Narcís Bonet ha obtingut diversos premis i comandes de composició. La República Francesa li ha conferit el grau d’Officier dans l’Ordre des Arts et des Lettres.

Aquest concert forma part de les activitats dedicades a Pau Casals que es duran a terme la setmana vinent en commemoració del seu traspàs el 22 d’octubre de 1973.