La segona Women Race El Corte Inglés vol convertir-se en un referent de solidaritat a Tarragona

La cita serà el diumenge 8 de novembre, a les 9.30 hores, davant d’El Corte Inglés de la Rambla President Lluís Companys

Per . Actualitzat el

Tarragona acollirà, el pròxim 8 de novembre, la segona edició de la Women Race El Corte Inglés, una cursa solidària, únicament per a dones i amb un marcat caràcter festiu i popular. Al llarg de 5 kilòmetres de recorregut, les participants passaran per alguns dels indrets més coneguts i emblemàtics de la ciutat, com la pujada i baixada de la Rambla Nova, fins al Balcó del Mediterrani, la Via de l’Imperi Romà, l’Avinguda Catalunya o la Rambla del President Lluís Companys, que serà inici i final de la prova. L’Associació Esportiva Ciutat Vella organitza aquesta prova amb el patrocini d’El Corte Inglés, i la col·laboració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

Women Race El Corte Inglés és un circuit creat amb la voluntat de potenciar l’atletisme popular entre les dones i pren com a motiu principal la lluita contra les malalties oncològiques. Tarragona acull la segona edició d’aquesta cursa que compta, igual que l’any passat, amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer–Junta Provincial de Tarragona i la Lliga contra el Càncer com a entitats beneficiàries.

Inscripcions per categories

El període d’inscripcions va començar dijous passat i s’allargarà fins el pròxim dimecres 4 de novembre, o fins a completar les 1.500 inscripcions. Les dones que vulguin inscriure-s’hi poden fer-ho
a través de la web womenraceelcorteingles.cat o de manera presencial al Departament d’Esports d’El Corte Inglés de Tarragona, ubicat a la cinquena planta. El preu de la inscripció és de 8€ presencial; i 8’40€ si es formalitza on-line. Un mínim d’1€ per cada inscripció es destinarà a la lluita contra el càncer a Tarragona.

A l’hora d’inscriure-s’hi, les participants poden escollir el tipus de categoria en la qual participaran: individual o per equips. La primera es divideix en franges d’edat Infantil (12-15 anys), Júnior (16-19 anys), Sènior (20-45 anys), Veteranes (46-60 anys) i Màster (més 60 anys). Per equips, es premiaran les guanyadores entre 2 Germanes; 2 Amigues; Mare i Filla; 3 Amigues; i Àvia, Mare i Filla.
Totes les inscrites a qualsevol de les categories podran recollir el seu dorsal divendres 6 i dissabte 7 de novembre, a l’estand de la Fira de la Corredora, ubicat també al Departament d’Esports.

Totes correran amb un dorsal amb xip incorporat, d’un sol ús personal i intransferible, que dóna una referència exacta del temps de cada corredora, alhora que afegeix més rigor a aquesta prova atlètica. L’empresa Championchip en durà el control de temps.

La solidaritat, motiu principal

Women Race El Corte Inglés té com a principal motiu la voluntat de donar suport a totes aquelles entitats que lluiten contra les malalties oncològiques. Enguany, l’Associació Espanyola Contra el Càncer–Junta Provincial de Tarragona i la Lliga contra el Càncer tornen a ser les entitats beneficiàries de la cursa. Ambdues podran reforçar els seus projectes locals contra el càncer, a través de l’atenció integral, la prevenció o l’ajuda psico-social als malalts i els seus familiars.

Durant el període d’inscripcions, les dues entitats instal·laran un estand informatiu a la porta principal d’El Corte Inglés per difondre la tasca que desenvolupen i animar totes les clientes del centre comercial a inscriure’s a la cursa. Serà el dissabte 24 i dissabte 31 d’octubre.

Per potenciar aquesta vessant solidària, l’organització de la Women Race El Corte Inglés ha obert, com a novetat, un “Dorsal 0” per a totes aquelles persones que hi vulguin col·laborar amb qualsevol import, sense necessitat de participar a la cursa. Tota l’aportació econòmica recaptada en aquest “Dorsal 0” es destinarà íntegrament a les dues entitats.

Col·laboració de Tarragona 2017

Seguint la col·laboració encetada l’any passat, Tarragona 2017 i l’Ajuntament de Tarragona són part molt activa de la Women Race El Corte Inglés. Una vintena de voluntaris treballen conjuntament amb l’organització de la cursa realitzant tasques de suport per tal que el diumenge 8 de novembre Tarragona visqui una autèntica festa de l’esport popular i femení.

Una de les prioritats de l’equip organitzatiu dels Jocs és potenciar la participació i l’esport femení perquè la ciutat es posicioni com un model de referència en l’organització d’esdeveniments esportius. Amb aquesta participació conjunta, El Corte Inglés estreta els llaços amb la ciutat de Tarragona, amb qui ja va signar un conveni de col·laboració per formar part dels Jocs Mediterranis com a patrocinador oficial.

Anàlisi de petjada

Coincidint amb la Fira de la Corredora, des del dimecres 4 fins el dissabte 7 de novembre, el Departament d’Esports potenciarà el servei gratuït d’anàlisi de petjada. Mitjançant una cinta de córrer i una càmera connectada a un ordinador, el programa analitza el tipus de petjada i ajuda a millorar el rendiment de l’atleta. Aquesta anàlisi permet veure la superfície de suport del peu, la distribució del pes i les diferents pressions que suporta cada àrea d’ambdós peus. Els resultats ajuden a recomanar el calçat més adient a cada tipus de corredora, així com a prevenir possibles lesions futures.

Més activitats

Paral·lelament a la celebració de la cursa, la sala Àmbit Cultural, ubicada a la cinquena planta, acollirà un seguit d’activitats gratuïtes entorn de la dona i l’esport. Dilluns 26 d’octubre, a les 18.30 hores, Danone oferirà la conferència “Activitat física i alimentació saludable”. Dimecres 4 de novembre, a la mateixa hora, el Dr. Josep Maria Bertran, del centre psicològic i nutricional UTIDA, presentarà la conferència “Psicologia i esport: una relació necessària per millorar el rendiment”.

Al dia següent, dijous 5, a les 19.00 hores, l’expert Xavier Ciurana conduirà una sessió teòrico- pràctica sobre “Estiraments i escalfament”. Divendres 6, també a les 19.00 hores, “Alimentació i esport” serà la conferència que oferirà el professor de nutrició naturista, Marc Vergés.

Per completar aquestes accions, la Rambla del President Lluís Companys tornarà a ser escenari, just davant d’El Corte Inglés, d’una master class de zumba gratuïta, i oberta a tots els públics, amb el professor Luis Costa. La cita serà dissabte 31 d’octubre, a les 12.00 hores.

Col·laboradors

La Women Race El Corte Inglés és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, Tarragona 2017, Policia Municipal, Protecció Civil, Federació Catalana d’Atletisme, Creu Roja, Coca- Cola i prop d’una cinquantena de representants del voluntariat corporatiu d’El Corte Inglés.