Tarragona ja pensa en l’organització de la II Jornada de la Capacitat

La primera edició, celebrada dissabte passat al passeig de les Palmeres, va servir perquè 14 entitats dedicades a l’atenció de la discapacitat mostressin la seva tasca

Per . Actualitzat el

El mal temps no va deslluir la celebració de la I Jornada de la Capacitat a Tarragona, celebrada dissabte passat al passeig de les Palmeres de Tarragona amb la participació de 14 entitats tarragonines dedicades a ajudar les persones amb discapacitat del territori. La jornada, impulsada per l’empresa InSide Consultors amb el suport de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, va permetre entitats com la Fundació Estela i la Xarxa de Santa Tecla donar a conèixer la seva tasca en benefici dels col·lectius desfavorits. El passeig de les Palmeres es va omplir amb estands i activitats impulsades per entitats com la Xarxa de Santa Tecla, la Fundació Estela, l’ONCE, l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Tarragona, l’Associació de Pàdel Adaptat de Tarragona, l’Associació la Muralla, l’Associació Parkinson, Aspercamp, el Club Vaixell, el Club Esportiu Solc, els Castellers de la Il·lusió, Astafanias, la Federació Mestral i la Fundació Onada. L’organització, per la seva banda, va programar tot un seguit d’activitats, concerts musicals i actuacions que es van allargar fins al vespre.

Entre les activitats destaca la consistent a fer un mural de pintura amb un cor format per lletres «c», imatge que simbolitza les nombroses capacitats que les persones discapacitades presenten malgrat les seves limitacions. Xavier Romeu, d’InSide Consultors, ha valorat molt positivament el desenvolupament i la participació ciutadana en aquesta I Jornada de la Capacitat, motiu pel qual ja s’està treballant en l’organització de la segona edició que, molt probablement, tindrà lloc a finals de la primavera de l’any 2016. Segons Romeu, «l’experiència ha estat positiva tant per a les entitats participants com per a la gent que s’ha apropat als estands. La idea és donar continuïtat a la iniciativa i fer-la extensiva a moltes més organitzacions de tota la província que es dediquin a donar ajut i suport a les persones discapacitades».

 

disc1