Mar Blau, cuina mediterrània a Calafell

Per . Actualitzat el

En Ruben Fernández, asturià i mestre peixater per l’escola francesa, tot un expert en els productes de la mar i la cuina marinera, va conèixer la francesa Marie-France Ferring i l’any 2012 van obrir un restaurant a Calafell, davant del mar, tocant a la platja. Mar Blau va ser el nom escollit, tenint en compte la ubicació de l’establiment i l’oferta gastronòmica que ofereix, que té com a protagonistes els millors productes del Mediterrani. No hi ha més secret que uns ingredients de qualitat i l’experiència i la passió per la cuina mediterrània, amb bones elaboracions de peix i marisc fresc que fan les delícies dels comensals. Pels seus orígens, el xef també inclou a la carta plats de la seva terra com la favada asturiana i pel temps que va passar a França i en honor a la seva dona, que porta la direcció de sala, alguns plats amb un subtil toc francès. Els reis de la casa són la mariscada i el chupa-chups de bacallà.

A més de la terrassa, el local té dos menjadors amb decoració marinera, el més ampli amb dos grans murals, un de Calafell i l’altre d’Astúries.

El celler té unes 40 referències de vins i caves. El servei és molt amable.

Entre les especialitats de la carta podem destacar l’amanida tèbia amb formatge de cabra, 10,80€; alvocat amb salmó, 10,80€; arròs caldós de llamàntol, 24€; gambes a l’allet Mar Blava, 18€; salmó amb papillota, 16€; escamarlans gratinats amb allioli, 18€; lluç amb salsa marinera, 15€; filet de porc al Roquefort, 15€; postre de la casa, 7,80€; crema catalana, 4,80€; i panacota, 3,80 euros.

El restaurant, que darrerament ha incorporat a l’equip de cuina Artur Guerrero, ofereix entre setmana un menú per 12,50€ i el cap de setmana per 14,50 euros. El menú degustació costa 33 euros.

El vi de la casa és el Clos, 10,50 euros.

 

MAR-BLAU-MENJADOR-1restaurant