Gairebé mig milió de turistes visiten el patrimoni de Tàrraco

La ciutat es defineix com un referent de turisme cultural i fidelitza el nombre de turistes i pernoctacions

Per . Actualitzat el

En l’any del 15è aniversari de la Declaració de Patrimoni Mundial per part de la UNESCO del conjunt arqueològic de Tàrraco i amb una nova declaració com a Patrimoni Mundial de Valor Universal Excepcional, Tarragona es fa cada vegada més un lloc en el panorama turístic cultural del país i del món. I ho fa de la mà del turista fidel, principalment de la resta de l’estat espanyol, que enguany representa un 58% en hotels i fins a un 74% en càmpings.

El més important a destacar en el balanç d’enguany és que 428.080 persones han visitat el patrimoni de Tàrraco, han estat molts els turistes que han vingut en primera opció cridats pels monuments a visitar i la tendència es veu clarament quan augmenta d’un any a l’altre. Una de les dades més interessants és l’augment del 40% de les visites al Fòrum de la Colònia, 18.705 persones i el manteniment de la xifra amb 123.062 al Circ-Pretori. La visita a l’Amfiteatre ha estat la segona més destacada amb 114.136 persones i tot plegat representa un augment del 3% del turista cultural. Aquest fet ens posiciona i evidencia com a destí turístic cultural que juntament amb l’oferta d’activitats concretes com Tarragona Història Viva, Tarragona Ciutat de Castells, les festes majors i la gastronomia en general, han aportat un alt volum de visitants que no només es passegen per la ciutat, sinó que venen a conèixer el valor patrimonial de la ciutat.

grafic1

A Tarragona, fins setembre hem obtingut un total de 398.760 turistes i 1,225.310 pernoctacions, que suposen un augment del en un 6% i 7%, respectivament; xifres a les que encara cal sumar-li els viatges organitzats, excursionistes de dia que es calcula que siguin més d’1 milió i que s’allotgen principalment a Salou, Cambrils i la Pineda; així com turistes que s’allotgen en apartaments d’ús turístic, segones residències i cases d’amics i familiars. Pel que fa al turista estranger el francès segueix sent el primer que ens visita, tant en càmpings com en hotels, seguidament de l’alemany i l’anglès. La resta d’origens a destacar són Bèlgica i Holanda, Itàlia, Portugal, Nord-Amèrica i Rússia, entre d’altres.

El treball de les oficines municipals del Patronat de Turisme també és destacable, ja que han atès unes 138.361 consultes, en un 90% d’excursionistes (visitants de dia) que pernocten a Salou, Cambrils i la Pineda principalment. Així mateix, hi ha hagut un augment de les consultes del mercat francès (9% més) i alemany (39% més). Els mesos de més afluència turística a les oficines han estat març i abril, coincidint amb la Setmana Santa i la primavera.