ERC deixarà el govern municipal de Creixell per incompliments del pacte per part de l’alcalde i de CiU

ERC continua defensant la idea d’un acord de govern basat en unes formes de governança més transparents i amb més participació per part de la ciutadania

Per . Actualitzat el

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que el 10 de juny va signar un pacte de govern amb Convergència i Unió (CiU) i Federació d’Independents de Catalunya (FIC), ha decidit deixar de formar part del govern per incompliments persistents del pacte per part de l’alcalde Jordi Llopart i del seu grup, CiU, en general.

Els dos regidors, Beatriz B. Trasserra i Josep Brugarola, passaran a l’oposició. ERC continua defensant la idea d’un acord de govern basat en unes formes de governança més transparents i amb més participació per part de la ciutadania, i a la vegada que els grups municipals a l’oposició tinguin espais de debat més enllà dels Plens. Però ERC s’ha trobat amb traves per part de l’alcalde i d’un regidor de CiU.

Els dos regidors d’ERC deixaran les carteres de Cultura, Benestar Social, Comunicació i Noves Tecnologies, Festes, Joventut, Comerç i Associacions, tot agraint la bona sintonia percebuda amb les entitats i els col·lectius amb qui han pogut treballar aquests mesos.

Amb els resultats electorals del maig de 2015, CiU va oferir a ERC entrar a formar govern. La llista d’ERC va presentar uns punts irrenunciables per a poder complir els seus compromisos electorals: “treball proper a la gent i per a la gent, en un entorn de transparència i proximitat diferent al què estàvem acostumats fins ara”.

En les setmanes posteriors a la presa de possessió del govern (el 13 de juny), els regidors d’ERC han topat amb “molts entrebancs per a poder dur a terme la tasca de govern, en les condicions de transparència i col·laboració adients i compromeses per nosaltres en el nostre programa”. Accions des del sinus de CiU que contradeien la delegació de competències que es va establir per decret d’alcaldia. Amb l’agreujant que la primera tinent d’alcalde, Beatriz B. Trasserra, va instar l’alcalde Jordi Llopart a posar ordre dins del grup de CiU. Passats els dies, ERC va adreçar el 31 d’agost un escrit a Alcaldia demanant que es fes efectiva aquella demanda de la qual no havien rebut resposta, ni escrita ni en fets.

“Hem donat un temps prudencial per a fer efectives les nostres demandes, tenint en compte que hem continuat treballant des del primer dia de la nostra entrada a govern, malgrat l’incompliment de l’acord pactat, com un gest de bona voluntat per part nostra i de compromís amb el poble de Creixell. I no hem volgut destorbar la campanya electoral al Parlament de Catalunya”, manifesten els regidors.

Ara bé, els dos regidors d’ERC faran efectiu l’abandó de l’equip de govern a partir de l’1 de novembre, per donar un marge de 25 dies per acabar els projectes immediats que les regidories republicanes tenen en dansa en aquest mes d’octubre.

No obstant això, “els dos regidors continuarem amb el nostre compromís adquirit durant la campanya, treballar amb i pel poble de Creixell, agraint públicament a les persones que ens han recolzat”, asseguren.