Els Tastets de Tardor de Tarragona se centren en la comarca del Penedès amb el poeta i dramaturg Àngel Guimerà i l’artista Josep Cañas

La primera xerrada serà aquest dijous, 8 d’octubre a les 19 h a la Biblioteca Pública de Tarragona

Per . Actualitzat el

Els Tastets de Patrimoni de la temporada de tardor, organitzats per l’Institut Ramon Muntaner i la Biblioteca Pública de Tarragona, volen aprofundir en l’edició d’enguany, que s’inaugura dijous vinent, en dues personalitats de la cultura catalana amb arrels a la comarca del Penedès, Àngel Guimerà i Josep Cañas.

D’Àngel Guimerà en parlarà aquest dijous, 8 d’octubre a les 19 h a la seu de la biblioteca tarragonina, la filòloga i professora, Neus Oliveras, amb la conferència “Àngel Guimerà (1845-1924). La dimensió del personatge”. Oliveras intentarà explicar la projecció mundial de l’obra i la dimensió d’aquest poeta i gran dramaturg del segle XIX.

D’altra part, el dijous 5 de novembre, també a les 19 h i a la biblioteca de Tarragona, la directora del museu Josep Cañas de Banyeres del Penedès, oferirà la conferència “Josep Cañas (1905-2001). L’home i l’artista”. Dues representacions teatrals seves li van valer el sobrenom de “Guimerà el petit”, però on va destacar realment va ser en la seva faceta d’escultor.

Els Tastets de tardor es clouran el dia 21 de novembre amb la Sortida Cultural. En aquest cas, les visites previstes són a la Casa Museu Àngel Guimerà (El Vendrell) i al Museu Josep Cañas (Banyeres del Penedès).

Els Tastets de Patrimoni de Tarragona s’organitzen conjuntament per la Biblioteca de Tarragona i per l’IRMU des de l’any 2010, per tal d’aprofundir i valorar el patrimoni de les comarques tarragonines. Els Tastets celebren dues edicions, a la primavera i a la tardor, i consisteixen en dues conferències i una visita cultural, preparades molts cops per centres d’estudis locals i comarcals implicats també en el projecte.